Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
White: “Jedini koji ostaje bez pojasa je Conor McGregor! Conor gubi pojas!” | Fight Site

White: “Jedini koji ostaje bez pojasa je Conor McGregor! Conor gubi pojas!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2018 11:02h Autor:

Dana White i Conor McGregor

Press konferencija uoči velikog PPV eventa, koji nam ovaj vikend slijedi u Brooklynu, je napokon dala sve jasne odgovore vezane za situaciju u lakoj kategoriji UFC-a.

Čelnici UFC-a su do sada uglavnom bili neodređeni, a njihove izjave su bile dvosmislene. No, ovaj put je predsjednik UFC-a Dana White napokon, jasno i glasno, izgovorio: Conor McGregor ostaje bez titule UFC prvaka!

“Neće biti više niti privremenog prvaka. Kada ovaj meč završi, bit će samo jedan prvak. Samo jedan od ove dvojice će biti UFC šampion”, potvrdio je White.

To naravno znači da čak dvojica aktualnih prvaka ostaju bez svojih pojaseva. Jedan je Conor McGregor, a drugi je privremeni šampion Tony Ferguson. Njega su pojasa koštala neopreznost u FOX-ovom studiju i bizarna ozljeda…

Doduše, White pokušava zamaskirati Fergusonovo detroniziranje lijepim riječima na račun “El Cucuya”. No, činjenica koja ostaje jest da Ferguson više neće imati titulu u svojim rukama nakon UFC-a 223.

“Meč između Fergusona i Nurmagomedova je posljednji koji ponovno želimo organizirati. To bi bilo peti put, to je ludost. Ali očito moram vidjeti što će se dogoditi ovaj vikend, pa ćemo razmišljati dalje. Tony je i dalje broj 1 kada govorimo o izazivačima. Neovisno o tome tko će pobijediti. Tako da ćemo se tome posvetiti kada vrijeme dođe za to”, dodao je čelnik UFC-a.

Ferguson je već javno izrazio nezadovoljstvo zbog gubitka pojasa, a situaciju je usporedio s onom u srednjoj kategoriji gdje je Whittaker puno duže izbivao zbog ozljede, a UFC mu nije oduzeo pojas prvaka. White tvrdi da ovaj put nema oduzimanja pojasa, iako ga očito ima…

“Nema tu oduzimanja pojasa. Nećemo oduzeti pojas Tonyju Fergusonu. Tony Ferguson neće ostati bez pojasa. Jedina osoba koja ostaje bez pojasa je Conor McGregor. Conog gubi pojas, a ova dva se bore za njega”, objašnjava White iako je njegovo objašnjenje prilično neobično s obzirom da nije istinito.

“Privremeni pojas koji je imao se ne bi dogodio da nije bilo dogovora oko meča Nurmagomedov vs. Ferguson. Tako da će jedan od ove dvojice postati prvak. A Tony će biti izazivač broj 1”, dodao je White.

Upitan hoće li Holloway braniti obje titule ukoliko pobijedi Nurmagomedova i postane dvostruki prvak, čelnik elitne promocije odgovara:

“To će se naknadno odlučivati. Ako bude sposoban braniti oba pojasa i biti toliko aktivan, sve je moguće”, zaključio je White.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI