White javnosti otkrio kakvu mu je SMS poruku McGregor poslao o Fergusonu

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.05.2017 10:25h Autor:

Ilustracija

Gostujući u emisiji GGG News, predsjednik UFC-a Dana White je otkrio zanimljivu epizodu koja se dogodila nakon UFC-a 209 gdje smo trebali vidjeti dvoboj imeđu Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona za privremeni naslov prvaka u lakoj kategoriji elitne promocije. Podsjećamo, meč je otkazan na dan službenog vaganja kada je bilo jasno da Rus neće uspjeti skinuti prekomjerne kilograme. Nurmagomedov je hospitaliziran, a meč je otkazan.

White je ponovio kako je Fergusonu ponuđen Michael Johnson, no ovaj je ponudu odbio. “El Cucuy” je tada rekao kako be pristaje na meč koji ne bi za ulog imao privremeni pojas, a i da ne bi pristao na smanjenje honorara. Očito je ta situacija zasmetala predsjedniku UFC-a jer je se i dalje sjeća. Dapače, javnosti je otkrio sadržaj svog razgovora s Conorom McGregorom koji je pratio situaciju i nije propustio oblajavati svog kolegu sa svojim šefom.

“Znate što se dogodilo između Fergusona i Khabiba? Conor mi je tada poslao poruku u kojoj je napisao:’Ne mogu vjerovati da ćeš platiti tu propalicu Tonyja Fergusona čak i jedan jedini dolara. Ne bi mu trebao platiti niti jebenog centa. Bio je tamo, prošao je vagu, dali ste u Michaela Johsnona kada je Khabib otpao i nije uspio proći na vagi. Dali ste mu Michaela Johnsona i on je meč odbio? Jebena propalica. Ne bi mu trebali platiti niti dolara'”, otkrio je White i dodao:

“To je Conorov mentalitet. On bi uzeo taj meč protiv Michaela Johnsona. Jesi li borac? Jesi li se pripremio? To mi je Conor rekao. To je jedna od mnogih stvari koja mi se kod njega jako sviđa…”

White ipak pobrkao lončiće

Predsjednik UFC-a je ipak zaboravio naglasiti kako je Michael Johnson jedini borac koji je uspio svladati Tonyja Fergusona u Octagonu. Bilo je to u svibnju 2012. nakon čega je “El Cucuy” nanizao devet uzastopnih pobjeda stigavši na sam vrh divizije. Pa je vjerojatno Fergusonov tim smatrao da mu treba više od jednog dana da se pripremi za jedinog čovjeka koji je do sada bio bolji od njega u UFC-u.

White također nije spomeno niti da je čitav UFC radio zajedno s Conorom McGregorom na biranju protivnika koji mu stilski odgovaraju kako bi irska zvijezda što prije stigla na tron. Jednom kada se “The Notorious” popeo na vrh perolake kategorije izbjegavao je sve moguće izazivače te je pobjegao u laku diviziju. Kada je i tamo uzeo pojas, odlučio se na bijeg u boks. Tako da je Conor najgori mogući primjer, ako treba istaknuti nekalkuliranje kod MMA boraca. Dapače, on je izložbeni primjer kako se pametnim biranjem protivnika postiže najbolji mogući rezultat. Predsjednik UFC-a bi to trebao znati…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI