White ismijao Brendana Schauba i njegove sponzore!

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.05.2015 09:27h Autor:

Dana White

Kako se bliži i službeni početak UFC-ovog ugovora s Reebokom, tako je ta tema sve češće "na tapetu". Umjesto o sjajnim eventima ili borbama koje nam slijede u elitnoj promociji, zadnjih tjedana se uglavnom elaborira o politici. Kako drugačije nazvati diskusiju između Dane Whitea i nezadovoljnih boraca. Posljednji koji je ispalio metak je predsjednik UFC-a gostujući u poznatoj emisiji s Michaelom Landsbergom na TSN-u u Kanadi.

White je prije svega prozvao, ali i ismijao svog teškaša Brendana Schauba koji je bio jedan od najglasnijih kritičara novog režima koji slijedi. Motiv mu je bila Scaubova izjava da u svakoj borbi samo od sponzora zaradi više od 100 tisuća dolara. White je ironično pobrojao sve njegove sponzore dajući do znanja da ga oni sigurno ne mogu toliko platiti.

"Da siguran sam da ovaj tip zarađuje 100 tisuća dolara po meču", rekao je White sarkastično i počeo nabrajati sponzore poput Big Rentals Construction Company, KeepitPlayful.com, The Reign Training Center, Box N Burrn Gym, Alchemis Management ili NOHO Hangover.

Dapače, čelnik UFC-a smatra da je ovo najbolji mogući dogovor koji postoji.

"Ne mogu zamisliti bolji ugovor. Da li bi moglo biti više novca? Da, moglo bi. Svi žele više novca. To se nikada neće promijeniti. Da je ovaj ugovor težak 200 milijuna dolara, ne bi bilo dovoljno", tvrdi White i zaključuje:

"U svim sportovima poput baseballa, hokeja, košarke…sportaši smiju nositi sponzore izvan natjecanja, ne unutar lige. A kod nas svi sportaši dobivaju još dio novca od ugovora s Reebokom. Novac ide njima. Što je bolje od toga? Ovo je ulaganje u budućnost sporta."

Očito je da ćemo o ovoj temi još mnogo čitati. Zaraćene strane imaju potpuno suprotna stajališta koja se ne približavaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI