White: Gastelum je bio fenomenalan, ali ničim me nije uvjerio da se treba vratiti u velter

UFC 14.06.2015 15:33h Autor:

Kelvin Gastelum i Dana White

Već prije borbe protiv Natea Marquardta, Kelvin Gastelum je rekao da mu je glavni cilj uvjeriti Danu Whitea da se može boriti u velteru, odnosno da mu dozvoli povratak u tu kategoriju. Unatoč uvjerljivom nastupu i pobjedi, White je potvrdio kako ga u to nije uvjerio, no isto tako je pun hvale za njegov nastup.

Naprosto dvije minute demoliranja bivšeg izazivača Natea Maquardta, ponudio je Kelvin Gastelum, donedavno poznati kao veliki talent, ali u posljednje vrijeme i kao legitiman borac sa šansama za napad na sam vrh. MMA velikana kakav je Marquardt, samo su suci i doktori spasili od dodatnih batina, ne dopustivši mu ulazak u treću rundu.

Ipak, osim uvjerljive pobjede, Gastelumu je cilj bio uvjeravanje Dane Whitea da se može boriti u velteru, kategoriji u kojoj mu je vodstvo organizacije zabranilo daljnje nastupanje, nakon dva velika pada na vaganju. Gastelum je prije koji dan rekao: "U srednjoj kategoriji sam borac za Top 10 poredak. No, ukoliko želim postići ono što mogu, odnosno postati prvak, mjesto mi je u velteru."

White je oduševljen nastupom, no isto tako nije pronašao niti jedan razlog zbog kojeg bi Gastelumu dozvolio nastup u kategoriji do 77 kilograma. To je objasnio ovim riječima:

"Drag mi je ovaj dečko i sjajan je borac. On je danas bez ikakvog straha ušao s Nateom Marquardtom i otvoreno se potukao. Njegov stand up i cijeli nastup su izgledali fenomenalno. No, apsolutno me ničim nije uvjerio da se može boriti u velteru, odnosno zadovoljiti 77 kilograma na dan vaganja. Iz dva jednostavna razloga, opasno je, a i to sve stvara probleme. Ukoliko želi biti velteraš mora ipak odraditi još neke stvari, dodatno se uozbiljiti i pronaći si nutricionista, ne samo za pripreme, nego za stalnu prehranu i životni stil."

"Znate, on je rezao kilograme da bi zadovoljio 84 za ovu borbu te je i to odradio na knap, tako da sam uvjeren da ne može biti velteraš. Koliko god on meni bio drag i koliko god me uvjeravao u to, ja mu ne vjerujem. Zadovoljio je kilograme za srednju kategoriju, odradio je to na zdrav način, nije izgledao kao da će umrijeti na vaganju, a na kraju se borio fantastično", dodao je još.

Svoju riječ o tome imao je i sam borac koji se, nakon pet borbi u velteru, vratio u srednju kategoriju, gdje je i započeo UFC karijeru, osvajanjem 17. sezone Ultimate Fightera, pobjedom nad Uriah Hallom.

"Istina je kako nisam ničim dokazao da to mogu, no sad znam što treba i uvjeren sam kako ću uspjeti dokazati. Mislim kako je za mene najbolja kategorija velter i tamo ću se sigurno boriti", samouvjereno je rekao 23-godišnji borac.

Na kraju je još samo White nešto dodao: "On je dokazao da može zadovoljiti 77 kilograma. No, izgledao je kao da će umrijeti, a i to je uspio tek iz drugog pokušaja. Jednostavno nije zdravo, nije dobro po njega, a isto tako i po nas kao organizaciju."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI