White detaljno objasnio zašto je ovo najbolja godina u povijesti UFC-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.11.2017 18:14h Autor:

Dana White

Mnoge je nasmijala izjava Dana Whitea kako UFC trenutno ima najbolju godinu u povijesti, no predsjednik promocije je sada detaljno objasnio zašto je to tako.

Slabe brojke većine UFC-ovih PPV evenata, kao i nedostatak nastupa glavnih zvijezda, razlozi su zašto mnogi analitičari ovu godinu vide kao godinu krize UFC-a. Zbog toga je sve začudila nedavna izjava Dane Whitea kako UFC zapravo ima najbolju godinu u povijesti. Neki su je nazvali nebuloznom, ali White ima odgovor za takve.

“Čije su pretpostavke kako su nam PPV brojke u padu? Ljudi koji nemaju pojma što pričaju. Budući da ne znate kako stoje stvari u našem poslu, kako možete govoriti da imamo lošu godinu. Ovo je, i to uvjerljivo, najbolja godina u povijesti ove kompanije.”

Objašnjenje nalazi u Conoru McGregoru, odnosno njegovom boksačkog meču, za kojeg se čini kako je i UFC-u donio monstruoznu zaradu. Upravo je to White posebno naglasio.

“Ronda Rousey se nije borila, Conor McGregor se nije borio u MMA, Jon Jones se borio tek jednom, kao i Anderson Silva, slobodno možete nastaviti listu. Ali, posao jednostavno rastura. Ne možete otpisati boksački meč Conora McGregora, to se dogodila, a da se nije, Conor bi se borio dva puta ove godine. Koga briga što je u pitanju boksački meč, mi smo uložili četiri mjeseca svih naših resursa u promociju istog.”

Prema prvim prognozama, UFC 217 se također čini uspješan, a do kraja godine UFC ima još dva kvalitetna PPV eventa. Možda se na kraju stvari poprave i u tom segmentu, pa svi budu zadovoljni i shvate kako UFC nije u krizi, iako se nekima to tako čini. Barem predsjednik promocije tvrdi drugačije.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI