White demantirao: Nisam Joshui ponudio pola milijarde dolara!

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.05.2018 19:52h Autor:

Anthony Joshua

Predsjednik UFC-a Dana White tvrdi da nikada nije ponudio pola milijarde dolara teškaškom boksačkom prvaku Anthonyju Joshui. U razgovoru s novinarima nakon priredbe u Liverpoolu prošlog vikenda White je potvrdio da se nikada nije niti sastao s britanskom super zvijezdom.

“Nikada mu nisam dao nikakvu ponudu. Trebali smo se sastati, ali nikada se nismo sastali. Nismo niti pričali o novcu, nikada nismo ništa zajedno napravili”, poručio je White odgovarajući na pitanje novinara ima li što novo kada je tema Anthony Joshua.

Podsjećamo kako su upravo britanski mediji plasirali informaciju da Zuffa, koja ima plan ozbiljno ući u boksački dio promotivnog “biznisa”, želi akvizirati upravo Joshuu. Tada se govorilo i pisalo o čak 500 milijuna dolara koliko je Zuffa Boxing spremna ponuditi Joshui za ugovor na nekoliko mečeva. No, White sada tvrdi da to nikada nije bio plan, baš kao niti da Joshua ode od svog aktualnog promotora Eddieja Hearna.

“To uopće nije ideja kakvu smo imali, niti približan plan. Kada smo pričali s Joshuom, on nam je rekao da ostaje s Hearnom. Nikada nije želio otići od Eddieja Hearna, to nije bio naš plan. Nismo pokušavali ući unuitra i ukrasti ga od Hearna”, objašnjava čelnik UFC-a i dodaje:

“Ideja je bila da im možemo donijeti dodatnu zaradu u SAD-u. Da bih mogli odraditi neke dogovore u Americi. Već sada je ogromna zvijezda u Engleskoj, svi znaju tko je ovdje. A mi imamo mašineriju da od njega napravimo veliku zvijezdu i u SAD-u. To je bio plan.”

Zanimljivo, Joshua je u nekoliko navrata u posljednje vrijeme naglasio da ne bi imao ništa protiv toga da se i sam okuša u slobodnoj borbi. “Crossover” mečevi su u modi posljednjih godina, a razlog je naravno novac. Mayweather i McGregor su 2017. zaradili nekoliko stotina milijuna dolara samo od jednog boksačkog dvoboja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI