White demantirao da će UFC ukinuti muha kategoriju i zamijeniti je onom do 74 kg, borci mu se smiju…

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.12.2018 16:52h Autor:

Dana White

Predsjednik UFC-a Dana White je demantirao kako UFC planira zamijeniti mušku muha težinsku diviziji, novom divizijom do 74 kilograma (165 funti). O takvoj mogućnosti se priča u kuloarima već neko vrijeme, a postoje i čvrste naznake da se elitna svjetska MMA promocija priprema učiniti upravo to.

Naime, i sam TJ Dillashaw, prvak u bantamu koji će idući meč odraditi u kategoriji niže protiv tamošnjeg prvaka Henryja Cejuda, tvrdi “kako ga je UFC unajmio da ubije muha kategoriju”. Odnosno da će nakon pobjede protiv Cejuda kategorija do 57 kilograma prestati egzistirati.

Najuspješnijeg borca te divizije, a uostalom i ponajboljeg boraca svijeta općenito, Demetriousa Johnsona, UFC se već riješio. Zamijenio ga je s Benom Askrenom u “dealu” s ONE Championshipom. Zašto se rješavati najveće zvijezde neke kategorije, ako se ne planirate rješavati i te kategorije? Zvuči logično, zar ne?

White je takvu mogućnost demantirao u ponedjeljak kazavši da se radi o gluposti. No, svi već znaju koliko vrijedi riječ predsjednika UFC-a. Vrlo malo ili možda čak i ništa!

Stoga je na društvenim mrežama nastavljena rasprava o tome laže li White ponovno ili ne! Bivši UFC borac Josh Thomspon smatra da White ponovno ne govori istinu, a tu je i Ben Askren, koji se nada da bi upravo to mogao biti slučaj.

Zanimljivo, iako u elitnoj promociji do sada nije odradio niti jedan meč, Askren se ne libi podbosti svog šefa pred cjelokupnom borilačkom javnosti. Upravo je to učinio “u talu” s Thomsonom.

Znamo  za povijest sukoba između Whitea i Askrena koja je bogata i nimalo ugodna. Unatoč tome, bivši Bellatorov prvak i dalje nema dlake na jeziku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI