White: Cormeir bi mogao biti idući izazivač Jonesa!

UFC 01.01.2013 13:07h Autor:

Daniel Cormier

Cain Velasquez je posljednjeg vikenda u 2012. godini vratio titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji u svoje vlasništvo, a to znači da će Daniel Cormier po dolasku u tu organizaciju morati spustiti kilažu i natjecati se do 93 kilograma.

To je Cormierova osobna odluka s obzirom na to da mu je Cain veliki prijatelj i klupski suborac te se Daniel ne želi dovesti u situaciju da njih dvoje moraju odraditi borbu. Nedavno je rekao da će mu to biti praktički prvi put u životu da spušta kilažu, no da neće imati previše izbora ukoliko Cain pobijedi Juniora, a to se i dogodilo.

Čini se da takav rasplet poprilično odgovara i Dani Whiteu, koji upravo u Cormieru vidi mogućeg budućeg izazivača u poluteškoj kategoriji. "On će definitivno donijeti mnogo uzbuđenja u polutešku ili tešku kategoriju. Možda bi upravo on mogao biti idući na redu da napadne Jona Jonesa", rekao je Dana koji očito računa da će aktualni prvak do 93 kilograma obraniti svoju titulu u meču protiv Chaela Sonnena krajem travnja.

Cormier je u svojoj MMA karijeri još uvijek neporažen, a do sada je odradio deset borbi i u svima njima je slavio. 12. siječnja očekuje ga posljednja borba u Strikeforceu, a prema svemu sudeći trebao bi ubilježiti 11. pobjedu s obzirom da mu je protivnik Dion Staring, koji se posljednjih par godina bori s uglavnom anonimnim protivnicima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI