White: Brown je ušao u krug glavnih kandidata za izazivača

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.05.2014 21:14h Autor:

Matt Brown

Matt Brown ostvario je sedmu UFC pobjedu u nizu i samim time došao do mjesta jednog od glavnih kandidata za napad na pojas. To je nakon jučerašnjeg eventa potvrdio i Dana White.

Dana White je vrlo zadovoljan borbom koju su pružili Matt Brown i Erick Silva, štoviše rekao je kako je prva runde njihove borbe jedna od najboljih prvih rundi u UFC povijesti. No naravno, zadovoljniji je predstavom američkog borca koji se izvukao iz teške situacije te došao do pobjede.

"Ovo je sjajna divizija, odlaskom GSP-a situacija je stvarno postala nevjerojatna. Imamo toliko sjajnih boraca koji pretendiraju na naslov, a sad je i Matt Brown postao jedan od njih", rekao je White o UFC-ovom velteru, a nakon toga slikovito dodao: "Ovo je kao divlji zapad, jako puno zeznutih momaka, a svi planiraju postati prvaci. No, prvo moramo sačekati da se Johnny oporavi."

Brown je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, a prije toga je bio na rubu otkaza iz UFC-a. Oporavak je bio sjajan, i iako je Erick Silva tek prvi od tih sedam boraca, koji se u trenutku borbe nalazio unutar UFC-ovog Top 15 (donedavno Top 10) poretka, sedam pobjeda je uspjeh koji uistinu rijetko tko postigne. Chris Cope, Stephen Thompson, Luis Ramos, Mike Swick, Jordan Mein, Mike Pyle i Erick Silva su borci koje je Brown savladao tijekom tog razdoblja, a jedino Thompsona nije savladao nokautom.

"Ova borba Browna sigurno svrstava među glavne kandidate i njegov idući protivnik sigurno će biti jedan od glavnih UFC-ovih izazivača u ovoj kategoriji", najavio je predsjednik UFC-a.

Do sad se samo jednom dogodilo da je neki borac imao sedam pobjeda u nizu, a da osma nije bila čak ni "title eliminator". To je bio George Sotiropoulos, kojem je nakon tih sedam pobjeda uslijedilo četiri poraza te na kraju otkaz iz UFC-a. Vidjet ćemo kakvi su planovi za Browna i da li je uistinu samo jednu pobjedu od napada na UFC-ov pojas.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI