White: Borba izazivača je otkazana jer Ferguson želi više love, ja bih volio vidjeti Khabiba protiv Alda

UFC 29.12.2016 16:56h Autor:

Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson & Jose Aldo

Kada je Conor McGregor osvajanjem UFC-ovog pojasa lake kategorije najavio da će neko vrijeme pauzirati sve je upućivalo na to da će se dva gladna lava iz samog vrha divizije, Khabib Nurmagomeov i Tony Ferguson, boriti za privremeni pojas, ili status idućeg izazivača.

Oba borca su već izrazila želju za tom borbom, kao i UFC, ali do nje ipak neće doći. Razlog je taj što Ferguson za nastup želi biti plaćen jednako kao i Nurmagomedov.

“Pokušali smo dogovoriti tu borbu. Tony je rekao da se neće boriti ako ne dobiju točno isti novac koji će Khabib dobiti. S Khabibom imamo drugačiji dogovor, tako da se ovo neće dogoditi. Ovu borbu možete prekrižiti”, rekao je White novinarima u Las Vegasu gdje se ovog vikenda održava UFC 207.

Stvar je u tome da Ferguson već ima sklopljen dogovor s kompanijom i White očekuje da ga borac ispoštuje.

“Može ispuniti ugovor i otići na slobodno tržište, ali neka poštuje dogovor. Ja moram ispoštovati sve svoje dogovore. Zamislite da ja ne ispoštujem dogovor. Svi vi biste me jebeno napali. Zar ne? ‘O bože, nije ispoštovao dogovor s onim tipom.’

Mrzim kada ljudi počnu brojati tuđi novac. Nitko nije sretan zbog nekoga drugog. Svi samo broje tuđi novac i žele poništiti dogovor nakon što mo ga već skopili. To nije način na koji dogovori funkcioniraju.”

UFC je Nurmagomedovu ponudio borbu s prvakom perolake kategorije Joseom Aldom, međutim, neporažni Dagestanac je odbio ponudu jer želi samo “pravu borbu” s Fergusonom kako bi svima dokazao da je najbolji u diviziji.

“Aldo je tražio Khabiba jer mu je on izgledao kao pravi čovjek u toj kategoriji. Htio se boriti s njim. Khabibov otac nije htio da se bori, on želi da se odmori…Meni se sviđa ta borba. Khabib i Jose Aldo, to bi bilo zabavno. Ja sam za.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI