White: Borba Alda i Pettisa je praktički dogovorena

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.02.2014 13:49h Autor:

Jose Aldo i Anthony Pettis

Nakon što je Jose Aldo po šesti puta obranio svoj naslov prvaka u perolakoj kategoriji, postalo je jasno da on više nema što tražiti u njoj i da su i njemu i UFC-u potrebni novi izazovi. Tako se i UFC oglasio preko twittera da je Dana izjavio kako je borba Jose Alda i Anthonya Pettisa praktički dogovorena.

Chad Mendes, Frankie Edgar, Chan Sung Jung, Ricardo Lamas. To posljednje četiri protivnika protiv kojih je Jose Aldo obranio svoj naslov, a može se reći i da je Edgar jedini koji je u borbi s prvakom pokazao neke naznake da bi mu mogao naštetiti, no ni to nije bilo dovoljno. Sada je jasno da Jose Aldo više nema što raditi u perolakoj kategoriji jer je pobijedio (gotovo) sve što mu je moglo zaprijetiti.

Toga je svjestan i UFC te njegov predsjednik Dana White te se čini kako će napokon doći do borbe Jose Alda i Anthonya Pettisa. Ova dva borca su se već trebala susresti na UFC 163, kao borba za naslov prvaka u perolakoj kategoriji, no Pettis se ozlijedio, a malo nakon toga odlučio prihvatiti borbu protiv Hendersona za naslov prvaka u lakoj kategoriji, koji je nakon toga i osvojio.

Ovo je sada sigurno bolja situacija za Alda, umjesto da protiv Pettisa brani svoj naslov, ovako će ga napasti u lakoj kategoriji kao izazivač te pokušati postati tek treći čovjek u povijesti UFC-a koji je osvojio naslov u dvije različite divizije.

A perolaka? Ne znamo, ali nama se turnir četvorice između posljednja četiri Aldova protivnika čini kao sjajna stvar.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI