White: BJ Penn će donijeti pametnu odluku i otići u mirovinu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.12.2012 21:05h Autor:

BJ Penn (foto: Esther Lin)

Katastrofalni nastup BJ Penna, umjesto podsjećanje na neke dobre stare dane zbog koji su ga poneki čak uvrštavali na listu najboljih UFC-ovih boraca svih vremena, mogao bi rezultirati ovog puta konačnom odlukom o umirovljenju.

Borac s Havaja najavljivao je da će u Seattleu na UFC on FOX-u 5 podsjetiti svojim nastupom na vremena kada je bio jedan od najboljih, no ne samo da to nije uspio, nego je pretrpio jedan od najtežih i najuvjerljivijih poraza u svojoj iznimno bogatoj karijeri. Bivši prvak UFC-a nije bio ni blizu izdanjima po kojima ga ljudi pamte, pa ne čudi što bi kroz nekoliko dana mogli čuti za njegovu odluku o vješanju rukavica o klin.

To je nešto što očekuje i Dana White nakon razgovora s BJ-om, iako mu nije izričito najavio takav svoj potez. "Nije mi to rekao direktno nakon meča, ali mislim da će otići u mirovinu i to bi bio pametan potez. Moram reći i da je Rory izgledao sjajno, bio je bolji nego ikad prije. Mogli smo vidjeti udarce kakvih nema često u MMA svijetu. BJ je ratnik, zaradio je dovoljno novca, ima obitelj i djecu koja ga voli… On ne mora nikome ništa više dokazivati, a da ga zaista svi vole mogli ste čuti i sinoć u dvorani. Volio bih vidjeti njegov odlazak u mirovinu", rekao je predsjednik UFC-a.

Tijekom svoje bogate karijere BJ Penn je bio prvak u lakoj i velter kategoriji, ostvario je ukupno 16 pobjeda i devet poraza, dok su dva meča završila neriješeno. Prvi put u UFC-u je nastupio davne 2001. godine u Atlantic Cityju i veliku većinu mečeva u svojoj karijeri odradio je upravo u toj organizaciji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI