White: Aldo je odustao od borbe, McGregor vs. Mendes za privremeni naslov!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.07.2015 10:23h Autor:

Dana White

Jose Aldo ipak neće nastupiti na UFC-u 189  te neće braniti naslov prvaka protiv Conora McGregora. Najjača svjetska MMA promocija objavila je da će se 12. srpnja za privremeni naslov u pero kategoriji boriti Conor McGregor i Chad Mendes.

Predsjednik UFC-a Dana White u utorak je na ESPN Sports Centru objavio ovu vijest. Tako se borba, koja je imala najveću promociju u povijesti, ipak neće održati. Aldo neće biti sposoban boriti se sve do listopada pa je UFC odlučio zamijeniti ga s Chadom Mendesom.

"Jose Aldo se povukao iz borbe. Conor je spreman, a spreman je i Mendes pa je logično da se bore za privremeni naslov. U onom trenutku kad će Aldo biti potpuno spreman organizirat ćemo meč za ujedinjenje naslova. Ovo je bila Aldova odluka. Nismo sretni zbog toga, potrošili smo mnogo novaca na promociju ove borbe. Ovo je u svakom slučaju razočaravajuća vijest za sve.", izjavio je Dana White.

Aldo je naslov branio sedam puta od travnja 2011., a posljednji je put to bilo u listopadu prošle godine kad je jednoglasnom odlukom sudaca na UFC-u 179 svladao Chada Mendesa. Nakon što je UFC objavio da će se Mendes i McGregor boriti za privremeni naslov oglasio se i Aldov trener.

"UFC je privatna kompanija i donose odluke koje su dobre za njih. Aldo se borio u listopadu prošle godine. Kad se većina prvaka nije borila i duže od Alda nisu organizirali meč za privremeni naslov. Mislim da to nije pošteno, ali UFC je privatna kompanija.", izjavio je Andre Pederneiras.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI