White: Ako se Edgar spusti u pero, dobit će odmah šansu za naslov!

UFC 01.03.2012 10:15h Autor:

Dana White

Frankie Edgar ne odustaje od revanša protiv Bensona Hendersona, a Dana White ne odustaje od prelaska donedavnog prvaka u lakoj kategoriji u diviziju niže.

U posljednjoj izjavi vezanoj uz ovu temu, White je naglasio kako bi prelaskom u kategoriju do 66 kilograma, Edgar odmah dobio šansu za naslov prvaka protiv Josea Alda.

“Apsolutno. Edgar bi odmah dobio priliku za naslov. Ako mu neću dopustiti revanš do 70 kg, onda ću mu dati šansu do 66 kg. Neki će reći da bi najprije trebao odraditi nekoliko borbi, a tek onda dobiti šansu za naslov. Ne. Gledajući meč protiv Hendersona, vjerovao sam da je Edgar trebao pobijediti. Tada je Lorenzo odletio natrag u Las Vegas i jučer mi je poslao poruku nakon što je ponovno odgledao meč. Napisao je da je Ben pobijedio”, izjavio je White i dodao:

“Ta je divizija natrpana odličnim borcima. Naravno da bih mu želio dati priliku za revanš. On to zaslužuje s obzirom na sve mečeve koje je pružio u promociji. Plus, on je svima s kojima se borio dao šansu za revanš. No, ne želim da se bori u ovoj diviziji. Želim da se spusti u pero, a ako mu i damo revanš onda će to zakomplicirati situaciju s ostalim dečkima koji čekaju u redu.”

White, koji je inače veliki Edgarov fan, smatra da UFC ovime pokušava zaštiti njegovo zdravlje i sigurnost jer se uvijek bori s puno većim protivnicima koji skidaju i do 12 kilograma.

“Možeš sudjelovati u samo određenom broju ratova. Edgar protiv većih protivnika svaki put mora odraditi pravi rat. Ovo je jedna velika noćna mora. Vidjet ćemo kako će se sve odviti”, zaključio je glavni čovjek UFC-a.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI