Werdum se mora pojaviti pred australskim sudom zbog napada na Covingtona

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.11.2017 18:22h Autor:

Fabricio Werdum

Jučerašnje glasine kako je Colby Covington podnio prijavu protiv Fabricia Werduma za fizičko nasilje su se pokazale točnima. Bivši teškaški prvak morati će se idućeg mjeseca javiti na sud u Australiji.

Po onome što znamo, do incidenta je došlo nakon što je Covington u prolazu Werdumu rekao da je prljava životinja, što je izraz koji se kod njega već ustalio za Brazilce. Bivši teškaški prvak, prema svojim riječima, nije mogao da na to ne reagira te mu je izbio telefon iz ruke, nakon čega tvrdi kako ga je Covington udario nogom. Ono što se dogodilo nakon toga možemo vidjeti na nekim dostupnim video snimkama, odnosno Werdum je Covingtona, tijekom prepucavanja pogodio vrećicom u kojoj se nalazio bumerang, koji je ranije kupio kao suvenir.

Covington je tvrdio kako je zapravo Werdum njega prvo udario šakom u glavu, no da tu snimku nema te da je tek onda krenulo ono što se spominje. Jučer su se pojavile informacije kako je tužio Brazilca, a one su se danas potvrdile točne, nakon što se pojavila službena policijska izjava.

“Osoba će morati pristupiti sudu radi napada bumerangom koji se jučer dogodio. 40-godišnjak i 29-godišnjak su se našli unutar rasprave ispred hotela George Street u Sydneyu. Do incidenta je došlo kada je 40-godišnjak bacio vrećicu u kojoj se nalazio bumerang, kojim je pogodio drugu osobu u vrat. 40-godišnjak je tako optužen za fizički napad i morati će se ukazati na sudu 13. prosinca 2017. godine”, glasi izjava na društvenim mreža policije New South Walesa.

Nije poznato kakve su moguće sankcije ukoliko se Werdum ne odazove, budući da nije navedeno kako ne smije napuštati Australiju. Što se tiče Covingtona, MMA novinari koji se nalaze u Sydneyu javljaju kako je Covington već napustio Australiju, nakon što je takve upute dobio od strane UFC-a.

Zanimljivo, u izvješću policije se nigdje ne spominje prvobitni napad koji je Covington naveo te za kojeg je rekao kako postoji snimka sigurnosnih kamera u vlasništvu policije, nego se spominje jedino napad bumerangom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI