Werdum: Rušit ću Caina

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.09.2014 21:56h Autor:

Još je malo vremena ostalo do borbe za naslov teškaškog UFC prvaka, a Fabricio Werdum ima jedan plan kakav još nitko gotovo da nije ni probao protiv Caina Velasqueza. Namjera ga rušiti i stvoriti mu probleme na podu.

Cain Velasquez je, prije svega, fantastičan hrvač, kojeg je do sad rijetko tko i pokušao srušiti i odvesti borbu s njim na pod. Ipak, Fabricio Werdum vjeruje da on može srušiti prvaka, štoviše to mu je namjera koju je iznio:

"Mogu vidjeti situaciju kako ga rušim i stvaram mu probleme, dok pokušava održavati 'guard' poziciji ili kako mu hvatam leđa dok pokušava ustati. Sve te mogućnosti su u igri i očekujem da se jedna od njih ostvari. On je favorit, ima jako dobar i opasan stil i težak je za savladati, no da ne mislim da mogu slaviti, bolje bi mi bilo da se i ne dolazim boriti. Siguran sam kako ću ostvariti sjajan nastup."

Cain je veliki favorit, ali Werdum nema što izgubiti. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da je prije šest ili sedam godina, kada je bio u najboljim borilačkim godina, bio tek prosječni teškaš. No, neki dođu do borilačke zrelosti kasnije, a Fabricio je jedan od njih. Iz tog razloga je spreman iskoristiti ovu priliku, koja mu se pružila s 37 godina na leđima:

"Navikao sam biti autsajder, a to me uvijek dodatno motivira. Jako dobro trening, imam dobar kamp i neću imati nikakve isprike i neću moći reći da nisam bio na 100%. Fokusiran sam na to da vratim taj pojas u Brazil i spreman sam i psihički i tehničku da dovedem svoju "igru" njemu, a ne da se dogodi suprotno."

Cain Velasquez i Fabricio Werdum sastaju se na UFC 180 eventu, koji je na rasporedu 15. studenog u Meksiku, državi iz koje dolaze preci Caina Velasqueza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI