Werdum prihvatio predvoditi ruski event protiv Oleinika

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2018 13:35h Autor:

Fabricio Werdum

Iz vrlo provjerenih izvora dolaze informacije kako je Fabricio Werdum prihvatio boriti se protiv Alekseia Oleinika na Fight Nightu u Moskvi te kako bi njihova borba ujedno trebala biti glavna na programu.

Oleinik je nastup u Moskvi prihvatio već jučer, odnosno pohvalio se potpisanim ugovorom, a već tada se govorilo o tome kako je Werdum planirani protivnik za njega. Kako javlja Ariel Helwani, nije trebalo dugo čekati da i bivši prvak stavi potpis na svoj primjerak ugovora te kako sve bude spremno za objavu njihove međusobne borbe.

U pitanju je event koji za sada, budući da još u potpunosti nije definiran raspored za kolovoz i prvu polovicu rujna, još nema svoj službeni broj, ali zna se kako će u pitanju biti event iz Fight Night serije. Održati će se 15. rujna i to je službeno prvi UFC-ov event u Rusiji. Mnoge je iznenadilo kako promocija za prvi odlazak na tako veliko tržište nije odlučila odmah raditi PPV spektakl, odnosno nisu ušli u rizik. Vidjeti ćemo hoće li im se to isplatiti, odnosno kakve će rezultate po tom pitanju postići ovaj event.

Što se tiče odabira ove borbe, Werdum ima podosta veliku popularnost u Rusiji, još iz Pride dana, a posebno dobro kotira u Čečeniji, gdje je jako dobar prijatelj s njihovim državnikom, Ramzanom Kadyrovim. Oleinik je godinama nastupao po ruskim promocijama, prije nego se uputio u UFC i poznato je ime na tamošnjoj MMA sceni, tako da ne čudi niti njegovo angažiranje.

Što se tiče samog statusa ova dva borca, Oleinik se nalazi na desetom mjestu teškaške ljestvice te je slavio u pet od svojih sedam UFC borbi. Werdum se nalazi na petom mjestu, gdje je pao nakon poraza od Alexandra Volkova, čime je prekinuo niz od dvije pobjede. Ukupno kao UFC borac ima 11 pobjeda i pet poraza.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI