Werdum prekinuo šutnju, obratio se povodom dvogodišnje suspenzije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.09.2018 10:55h Autor:

Fabricio Werdum

Napokon smo dočekali reakciju bivšeg UFC prvaka Fabricija Werduma na njegovu suspenziju koja mu je možda dovršila karijeru i poslala ga u mirovinu.

Podsjećamo kako je Brazilac prije nekoliko dana i konačno suspendiran od strane USADA-e na period u trajanju od 2 godine radi pada na doping testu koji se dogodio proljetos.

“El Cavalo” se do sada nije oglašavao, niti smo dobili komentar od strane njegovog tima. Niti UFC nije odlučio komentirati ovaj veliki udarac za kompaniju s obzirom da je Werdum bez sumnje jedan od najpopularnijih boraca u teškoj kategoriji.

No, nekoliko dana nakon vijesti o suspenziji, kada se prašina malo slegla, Werdum je ipak odlučio reagirati.

Kraj karijere? USADA suspendirala Werduma do 2020. godine

To je učinio preko svog službenog Instagram profila na kojem je napisao kratku poruku uz fotografiju s UFC-a 143 i meča protiv Roya Nelsona.

“Komentirat ću stvari kada za to dođe pravo vrijeme”, stoji na početku poruke, a onda se nastavlja:

“Prije četiri godine sam vjerovao da ću postati prvak. Nikada se nemojte odreći svog sna, čak i kada čitav svijet u vas u sumnja.”

41-godišnji Brazilac je pao na anabolički steroid trenbolone i njegov  metabolit epitrenbolone tijekom testiranja izvan natjecanja na uzorku koji je izuzet 25. travnja. Tada je već bio najavljen meč protiv Alexeyja Oleinika u Moskvi. Po objavi pada na doping testu, UFC je promptno reagirao te je umjesto Werduma u meč protiv ruskog gorostasa gurnuo Marka Hunta. A Werdum je govorio kako se radi samo o  nesporazumu.

No, nesporazum se nije riješio. USADA je potvrdila svoj nalaz i uručila mu dvogodišnju suspenziju koja će početi retroaktivno od 22. svibnja kada je brazilska borilačka legenda testirana. To bi značilo da Werduma u akciji nećemo gledati do 2020. godine, odnosno do trenutka kada će imati 43 godine.

Bivšeg UFC prvaka mnogi smatraju jednim od najboljih teškaša u povijesti sporta. Pride, Strikeforce i UFC veteran se borio protiv apsolutno svih najboljih i najvećih imena svoje generacije. Svladao je redom Velasqueza, Emelianenka, Nelsona, Nogueiru, Brownea.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI