Werdum postao ambasador borilačke organizacije predsjednika Čečenije (FOTO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2015 11:53h Autor:

Fabricio Werdum i Ramzan Kadyrov

UFC-ov teškaški prvak, Fabricio Werdum, službeno je postao ambasador Akhmat Fighting Cluba, borilačke organizacije i kluba kojima upravlja kontroverzni čečenski predsjednik, Ramzan Kadyrov.

Kadyrov je poznat kao veliki ljubitelj borilačkih sportova, a nedavno je organizirao veliki Akhmat event kojeg je predvoditi njegov veliki prijatelj Badr Hari. Akhmat je tad odradio spektakularnu produkciju te je Kadyrov potvrdio kako mu nije problem uložiti velike novce za produkciju vrhunskom borilačkog spektakla.

Werdumu ovo nije prvi put da ga je posjetio, odnosno proljetos su već tamo bili on, Chris Weidman i Frank Mir, kad su nastale i neke zanimljive fotografije. No, ovog je puta Werdum bio sam, u društvu Kadyrova je pogledao UFC 192 event te je na kraju službeno postao ambasador organizacije. Tako je dogovorena i suradnja Akhmat Fight Cluba i Kings MMA, gdje će neki čečenski borci dolaziti trenirati kod velikog Rafaela Cordeira.

Već onaj proljetni posjet je napravio dosta pompe po društvenim mrežama i forumima, a sad se to ponovilo. Fanovi napadaju Werduma zbog druženja s Kadyrovim, iza kojeg stoji podosta mračna povijest, a pripisuju mu se mnoga ubojstva i likvidacije, pa čak i teroristički akti te više načina kršenja ljudskih prava. Između ostalih, legalizirao je pravo na ubojstvo iz časti.

Ipak, činjenica je kako je Kadyrov podigao kvalitetu života u Čečeniji, od 2007. godine kad je došao na mjesto predsjednika, kao i što su njegovi dogovoriti s Vladimirom Putinom doveli do normalizacije stanja s Moskvom te smanjenja nereda i terorističkih činova. Vjerojatno je to strana priče koja je poznata Werdumu i nekim drugim borcima, koji se s čečenskim predsjednikom bez problema druže.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI