Werdum planira turneju revanša: Hoću Arlovskog i Cigana, a Cain može pričekati

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.06.2015 21:31h Autor:

Fabricio Werdum

UFC-ov teškaški prvak Fabricio Werdum izrazio je želju za dva protivnika s kojima bi se volio susresti. To su Andrei Arlovski i Junior Dos Santos, borci od kojih je poražen u svojoj prvoj UFC epizodi. Što se tiče Caina Velasqueza, smatra kako on ipak nije zaslužio instant priliku za novu borbu.

Iako je danima nakon borbe protiv Caina Velasqueza, u kojoj je postao novi UFC-ov teškaški prvak, Fabricio Werdum govorio kako je bivšem prvaku spreman dati instant revanš, sad je malo promijenio tu priču. Naime, Werdum ima želju odraditi neke stare dugove, odnosno revanše, protiv dva borca iz vrha UFC-a, ali ujedno i dva borca koja su ga savladala prije sedam, odnosno osam godina.

"Volio bih se boriti protiv Arlovskog, jer je naša prva borba bila izuzetno neizvjesna te je završila podijeljenom odlukom. Bila je to ružna borba, rijetko kome se svidjela, ali mislim da sam ju dobio. Sviđa mi se ideja da on bude idući na redu", rekao je Fabricio. Taj se poraz dogodio 2007., a godinu kasnije je otpušten iz UFC-a nakon brzog nokauta doživljanog od tada 24-godišnjeg debitanta Juniora Dos Santosa. Upravo on je druga želja.

"Nakon Arlovskog bi trebao uslijediti Cigano, ali idemo korak po korak. Prvo Arlovski pa onda on. Borba protiv Cigana bi bila cool, ali moram se fokusirati na Arlovskog. On je bivši UFC prvak i ta borba bi se sigurno jako dobro prodala", rekao je još dodavši: "Moja prva borba protiv Cigana je zapravo djelovala pozitivno na moju karijeru. Nisam išao pametno, brzo sam nokautiran, ali to mi je otvorilo oči. Nisam se borio ozbiljno, a on je malo nakon toga postao prvak i svaka mu čast."

Što se tiče Caina Velasqueza, kojem je otvoreno nudio revanš, tu je malo promijenio stav, a to je pokušao objasniti ovako: "Govorio sam o revanšu protiv njega iz čistog respekta. On je veliki prvak i napravio je jako puno za ovaj sport. No, naša borba nije bila baš neizvjesna, pa da bi po tome zaslužio odmah novu priliku. Ljudi su vidjeli da nema potrebe za revanšem već sada."

Osim s dva gore spomenuta borca, Werdum je u karijeri do sada odradio tri revanša. Gabriela Gonzagu je savladao oba puta kad su se susreli, od Minotaura Nogueire je izgubio pa osvetio taj poraz, dok je protiv Alistaira Overeema bilo suprotno. U Prideu je slavio Werdum, da bi mu se "Reem" osvetio 2011. u Strikeforceu. To je zapravo i posljednji Werdumov poraz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI