Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Werdum šokirao Meksiko, ugušio Velasqueza i postao 14. teškaški UFC prvak | Fight Site

Werdum šokirao Meksiko, ugušio Velasqueza i postao 14. teškaški UFC prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.06.2015 10:08h Autor:

Cain Velasquez i Fabricio Werdum

Fabricio Werdum više nije privremeni svjetski teškaški prvak, nakon što je, sredinom treće runde borbe protiv Caina Velasqueza, dosadašnjeg prvaka savladao gušenjem, on je postao onaj jedini i punopravni, odnosno 14. UFC-ov teškaški prvak. U fantastičnoj sunaslovnoj borbi, Eddie Alvarez je savladao Gilberta Melendeza.

Čekao je i dočekao svoju priliku. Tako se može opisati krajnji ishod borbe te način na koji je Fabricio Werdum osigurao naslov jedinog i neosporenog (undisputed) teškaškog prvaka svijeta, najjače svjetske MMA organizacije, UFC-a. No, ne može se reći da je bilo samo čekanje u pitanju, jer su oba borba do tad odradili fantastično.

Već prva runda dala je do znanja kako je Werdum spreman na sve, krenuvši od Cainove agresije, do nevjerojatne kondicije, no nije bilo lako. Unutar prvih pet minuta, prvak je uspio svog protivnika ozbiljno pogoditi i bacio u knockdown, ali izgleda da je ipak bilo manje ozbiljno, nego što je izgleda. Tako su prvu rundu priveli kraju kroz podjednaku stand up borbu, a slično je izgledala i ona druga. Obojica su bez ikakvog straha ulazili u izmjene te se očekivalo da bi jedan udarac mogao presuditi.

No, nije presudio udarac. Presudio je savršen Werdumov tajming na pokušaj rušenja. Velasquez se, nakon primanja lijevog krošea, spustio i krenuo na hvatanje Werduma oko pasa, a ovaj je to iskoristio da bi uhvatio vrat, kad su završili na podu, to je već bilo prečvrsto i Cainu Velasquezu nije ostalo ništa drugo nego da tapka.

Sunaslovna borba između Gilberta Melendeza i Eddiea Alvareza također je bila fantastična. Oba borca, bivši Bellatorov i Strikeforceov prvak, su najavljivali borbu godine, a s takvim pristupom su ušli u borbu. Obojica su pogađali jake i precizne udarce, no čini se kako su presudila rušenja Eddiea Alvareza, koja su mu dala naklonost sudaca u drugoj i trećoj rundi, nakon što je prva u potpunosti pripala Melendezu. Podijeljena odluka u korist Alvareza, koji je tako izbjegao doći do drugog poraza u drugom UFC nastupu.

Kelvin Gastelum je izgledao snažno i kvalitetno, iako nastupa u srednjoj kategoriji, a ne velteru, gdje osobno smatra da mu je mjesto te da može pružiti više. No, teško je zamisliti više od ovoga što je napravio protiv Natea Marquardta, bivšeg Strikeforce prvaka i UFC izazivača. Gastelum ga je dvije runde demolirao, a Marquardtovu veliku želju za nastavkom ipak su prekinuli doktori, koji mu nisu dozvolili ulazak u treću rundu.

Na glavnom programu se našla i borba Yaira Rodrigueza i Charlesa Rose, a ovdje su suci odlučili drugačije nego kod Alvareza i Melendeza te podijeljenom odlukom dali pobjedu domaćem borcu, iako je Rosa u drugoj i trećoj dionici rušio svog protivnika te svaku rundu upisao po četiri minute kontrole. Pomalo kontroverzna odluka, no isto tako vrijedi spomenuti da je Meksikanac, u dijelovima borbe kad nije bio kontroliran, izgledao fantastično.

Tecia Torres je također slavila, nakon što je kroz tri runde bila bolja od Angele Hill. Profesionalni skor joj je sad 6-0, no u oči bode činjenica da niti jednu borbu nije uspjela pobijediti prekidom, odnosno završiti niti jednu svoju protivnicu.

Uvodni program je obilježila nova pobjeda Henrya Cejudo, no njegova borba protiv Chica Camusa nije bila toliko uzbudljiva koliko se očekivalo. Efrain Escudero je odlukom savladao Drewa Dobera te došao do druge pobjede u nizu, a odlično je izgledao i Johnny Case, koji je prvi poraz u karijeri nanijeo Franciscu Trevinu. 

Cathal Pendred je odlukom savladao Augusta Montana, no Irac ponovno nije oduševio. Kao i kod prethodne dvije pobjede, ovo je bila jedna vrlo neizvjesna borba, gdje su mu suci dodijelili pobjedu na račun vrlo dobre prve dvije runde. No, Pendred mora početi izgledati uvjerljivije, ukoliko želi napraviti više unutar UFC-a, a na dobrom je putu, jer je ovom borbom svoj skor u organizaciji podigao na 4-0.

Pobjede su još, pred prepunom dvoranom u Mexico Cityu, upisali i Patrick Williams te Gabriel Benitez.

UFC 188 – Rezultati

Fabrício Werdum def. Cain Velasquez – SUB (R3 2:13)
Eddie Alvarez def. Gilbert Melendez – podijeljena sudačka odluka
Kelvin Gastelum def. Nate Marquardt – TKO (R2 5:00)
Yair Rodríguez def. Charles Rosa – podijeljena sudačka odluka
Tecia Torres def. Angela Hill – jednoglasna sudačka odluka

Henry Cejudo def. Chico Camus – jednoglasna sudačka odluka
Efrain Escudero def. Drew Dober – SUB (R1 0:54)
Patrick Williams def. Alejandro Pérez – SUB (R1 0:23)
Johnny Case def. Francisco Trevino – jednoglasna sudačka odluka

Cathal Pendred def. Augusto Montaño – jednoglasna sudačka odluka
Gabriel Benítez def. Clay Collard – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI