Werdum o izjavi "veći sam Meksikanac od Velasqueza": Nisam rekao ništa neistinito, rođen je u SAD-u!

UFCIZDVOJENA VIJEST 12.06.2015 10:22h Autor:

Fabricio Werdum

Samo nas sati dijele do najiščekivanijeg UFC meča u dosadašnjem dijelu godine. Cain Velasquez i Fabricio Werdum će u Mexico Cityju na UFC-u 188 odlučiti tko je pravi UFC prvak u teškoj kategoriji. Iako je obično staložen i miran, Meksikanac je uoči dvoboja protiv Werduma vidno nervozniji nego ikada prije.

U razgovoru s Arielom Helwanijem, Werdum je upitan je li Cainova nervoza posljedica njegovih provokacija?

"Da čovječe. Poznajem Caina kao dobrog borca, ali vrlo sam  dobro spremljen za ovaj meč. Treniram već dva mjeseca ovdje u Mexico Cityju na velikoj nadmorskoj visini. Pokazat ću svijetu tko je prvi šampion", rekao je na početku Brazilac i dodao:

"Nije se htio rukovati, ali rekao sam istinu. Rođen je u SAD-u, a roditelji su mu Meksikanci. Nisam ništa rekao neistino, niti zlonamjerno. Ali ako mi nije htio pružiti ruku, to je njegova stvar. Nema problema."

S obzirom da je Velasquez ponajbolji hrvač u diviziji, a Werdum ponajbolji majstor BJJ-a, realno je očekivati da Brazilac neće imati ništa protiv boriti se "s leđa". Je li to njegova taktika?

"Da, sigurno. Pokušat ću sve. Nokautirati ga ili ga probati završiti. Ako me pitate želim mi pobjedu odlukom, odgovor je ne. Želim prekid. Ne volim odluke i probat ću stići do pobjede prekidom."

Iako se meč održava u Mexico Cityju, Werdum smatra da će imati barem jednak broj fanova kao i njegov protivnik.

"Ovdje sam već jako dugo pa vjerujem da ću imati mnogo svojih navijača. Bit će 50-50. Imam puno fanova iz Južne Amerike: Čile, Argentina, Kolumbija. Svi me znaju već drugo vrijeme."

Kladionice su na strani Verduma. Potcjenjivanje ili…?

"Ne, nitko me ne potcjenjuje. Znam DC-a jako dugo, kao i Javiera Mendeza. Čini mi se da Mendes nema previše samopouzdanja uoči ovog meča. Tako mi se barem čini.  Sjećate se meča Pacquiao vs. Mayweather. Ljudi su pričali da je to borba godine, no nije. Ovo će biti meč godine", zaključio je Werdum.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI