Werdum: Nelson me niti jednom nije uzdrmao, ne udara jako

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.02.2012 09:52h Autor:

Photo by ESPN

Fabricio Werdum je vrlo zadovoljan nastupom protiv Royja Nelsona. Kako i ne bi bio. Brazilac je doslovce demolirao pobjednika The Ultimate Fightera pobijedivši ga na njegovom polju – u stand up borbi. Nakon borbe je jedva izašao iz dvorane, pa je u razgovoru za Tatame objasnio što se dogodilo.

“Kada sam se ustao, krvni tlak mi je pao i osjećao sam se loše. Nakon meča nisam mogao hodati od boli. Primio sam četiri ili pet laktova koji su me dobro pogodili. Sve me boli, no pobjeda je slatka”, izjavio je brazilski majstor BJJ-a i dodao:

“Stvarno sam sretan zbog ovako dobrog nastupa. Pitao sam svog učitelja Rafaela Cordeira kako sam odradio meč, a kako je on nekoliko puta rekao ‘vau’, mislim da je zadovoljan. Striktno sam se držao plana koji mi je zadao. To je bilo pametno jer je Roy Nelson vrlo čvrst i ne može ga se nokautirao. Udarao sam ga jako, čak sam lupio i poneki kružni udarac nogom.”

Za uspjeh i dobar nastup zaslužan je i status u UFC-u. Werdum priznaje da se u Strikeforceu često bojao hoće li mu nastup biti otkazan.

“Imao sam dovoljno samopouzdanja i nisam bio pretreniran. U Strikeforceu sam konstantno strepio zbog nečega”, objašnjava Werdum i dodaje da se iznenadio Nelsonovom snagom; no u negativnom smislu.

“Mislio sam da će udarati jače. Možda je to kao kod Samsona i njegove kose. Kod Nelsona je to salo. Sada kada je smršavio, više ne udara tako jako. Onaj udarac me nije uzdrmao, samo sam izgubio balans. Bilo je baš kao u meču protiv Fedora.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI