Werdum: Neka se Anderson Silva drži svojih riječi!

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.02.2015 08:54h Autor:

Fabricio Werdum

Fabricio Werdum je nakon pobjede protiv Marka Hunta postao privremeni UFC prvak u teškoj kategoriji, a ove bi se godine u Meksiku trebao boriti protiv Caina Velasqueza.

Ovih je dana Werdum dao intervju za brazilski Globo u kojem se dotaknuo problema s dopingom, a posebice onih vezanih uz bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji Andersona Silvu koji je pao na dva od tri doping testa rađena vezano uz meč s Nickom Diazom

"kada je netko pozitivan na steroide onda se više ne bi trebao boriti. Kad uzimate steroide onda ih uzimate duže vrijeme. Kad ih uzimate duže vrijeme onda  imate probleme. To je droga i to nije dobro za sport.", izjavio je Fabricio Werdum.

"Anderson je iznevjerio mnoge ljude jer je rekao da borci koji koriste nedozvoljena sredstva ne bi trebali više nastupati. Svi žele čuti što on ima za reći. Vidjet ćemo hoće li se držati svojih riječi i otići u mirovinu. Ovo je naštetilo njegovom imidžu. Svi znaju tko je Anderson i ovo se dogodilo iznenada. Naštetilo je i imidžu sporta, imidžu koji se dugo gradio. Ljudi koji ne vole MMA kažu da svi borci koriste nedozvoljena sredstva, ali to nije istina. Mogu govoriti u svoje ime. Velik sam, ali nisam toliko jak i mišičav. Nikada nisam koristio takvo nešto."

Neki će postaviti pitanje je li Anderson Silva tijekom oporavka koristio nešto i nije se uspio očistiti u pravo vrijeme.

"Ne vjerujem da je pokušao unaprijediti svoju izvedbu. Teško je reći. Sve što je učinio za ovaj sport ne može biti izbrisano. Imao je dugu karijeru i bio je ratnik. Bio je jedan od najvećih svih vremena i o tome se ne može raspravljati."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI