Werdum će se žaliti na odluku kojom je izgubio na UFC-u 213 od Overeema

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.07.2017 15:39h Autor:

Werdum i Overeem

Fabricio Werdum ne misli kako je izgubio od Alistaira Overeema na UFC-u 213, a misli i nešto poduzeti po tom pitanju.

Bivši UFC-ov teškaški prvak bio je blizu da završi Overeema u trećoj rundi njihove borbe u Las Vegasu, ali to je bila i jedina runda koju su suci bodovali u njegovu korist. Na kraju meča, Overeem je bio proglašen pobjednikom većinskom sudačkom odlukom.

Brazilčev omjer pobjeda i porza nakon gubitka pojasa prvaka od Stipe Miočića 2016. godine je sada na jednoj pobjedi i jednom porazu. Zbog ovog poraza Werdum misli podnijeti žalbu Atletskoj Komisiji države Nevade i tražiti poništenje ove sudačke odluke.

“Komisija nam daje mogućnost da se žalimo pa želim vidjeti što će se desiti. Imam se pravo žaliti jer ne želim ovaj poraz u svojoj statistici. Znam da sam pobjedio jer sam bio bolji u prvoj i u trećoj rundi, drugu sam izgubio. Kada izgubim borbu onda to i priznam, ali ovo… Publika mu je zviždala, ja sam dobio jako puno poruka, svi su vidjeli da sam pobijedio. Vidjeli ste mi facu poslije borbe, nisam mogao vjerovati da sam izgubio. Bio sam iznenađen”, kazao je Werdum za ‘MMA Fighting’.

Overeem je slavio u dvije od tri borbe s Werdumom, izgubio je polugom u Prideu dok je u Strikeforceu i UFC-u došao do pobjeda sudačkim odlukama. ‘Vai Cavalo’ se nikako ne može pomiriti sa zadnjom sudačkom odlukom i priželjkuje četvrtu borbu s Nizozemcem u slučaju da komisija ne uvaži njegovu žalbu.

“Četvrta borba bi bila dobra ako mi ne uvaže žalbu. Cilj mi je pojas. Htio bih se boriti s njim četvrti put da razjasnimo stvari. Vjerujem da sam pobijedio. Uvijek kažem kako je poraz tri koraka unazad a pobjeda jedan korak naprijed, ali ovaj poraz je samo jedan korak unazad. Vjerujem da sam pobijedio, a službeni rezultat kaže da sam izgubio. I sada imam poraz u svojoj statistici.”

Werdum je nesretan zbog činjenice što su sva tri suca dali 10-9 Overeemu u prvoj rundi. Kada je borba bila gotova, Brazilac je bio uvjeren u svoju pobjedu.

“Bio sam uzrujan jer sam očekivao pobjedu. Greške se događaju u svakom sportu, ne samo u MMA-u. Bio sam agresivniji, rušio sam ga. Branio se većinu vremena. Overeem nije kriv za ovu odluku. Nije mogao reći da ne želi tu pobjedu. Mislim da ne zaslužuje borbu za pojas sada, ne bi bilo fer. U prvoj sam rundi imao malu prevagu, više sam napadao i pogađao. Druga runda je njegova jer makar sam više napadao, dva puta sam povukao gard i to je vjerojatno utjecalo na suce. U trećoj sam ga bacio u nokdaun i bio blizu da ga nokautiram. Ne znam kako to može biti 29-28 za njega”, zaključio je Werdum.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI