Weidman ozbiljno razmišlja o prelasku u polutešku kategoriju

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.08.2017 13:40h Autor:

Chris Weidman

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji Chris Weidman razmišlja ozbiljno o prelasku u polutešku diviziju do 93 kilograma. Iako ga je nedavna pobjeda protiv Kelvina Gasteluma vratila na pozitivne, pobjedničke staze, Amerikanac nije zadovoljan kako se razvija situacija na vrhu njegove divizije i tko je na tronu.

Weidman smatra da se čitava divizija razvodnila, da svi mnogo kalkuliraju i da se stvari jednostavno odvijaju presporo za njegov ukus. Teško mu je tu kontrirati s obzirom na situaciju s Michaelom Bispingom, njegovu obranu naslova protiv Dana Hendersona, a sada i meč protiv povratnika Gerogesa St. Pierrea.

“Da, razmišljam o prelasku, ali to se može dogoditi tek kada sam potpuno siguran u svoju odluku. Kao što sam rekao, moj cilj je biti ponovno prvak. Ali nema šanse da ću čekati još dvije godine ili više za priliku samo zato što neki drugi borci ne žure s prihvaćanjem mečeva. Ova divizija je postala vrlo čudno mjesto, meni to nije interesantno. Ako se situacija ne promijeni, ako se stvari ne poslože, želim razmisliti o prelasku u kategoriju do 93 kilograma. Vidjet ćemo”, izavio je Weidman u četvrtak za Submission Radio.

Osim što je kategorija do 84 kile postala taoc UFC-ovih kombinacija i pokušaja da kontroliraju situaciju na vrhu, Weidman je svjestan da bi mu u onoj višoj težinskoj diviziji vrlo vjerojatno bilo nešto lakše. Posljednjih godina poluteška kategorija vapi za novim talentima…

“Mislim da je to malo tanja divizija u ovom trenutku. Nema nekih jasnih izazivača, znate…Nisam siguran niti da netko iz topa pet u ovom trenutku uopće želi meč protiv Jonesa u skorašnje vrijeme. Ako postoji jasan put prema tituli u kategoriji do 93 kile, ja ću svakako o tome dobro razmisliti. Ali opet, ne želim se trenutačno s tim opterećivati. Želim ostati zdrav, želim napredovati i to je to. Vidjet ćemo. Možda se GSP ili Bisping ozlijede. Tada bih bio spreman uskočiti u studenom. Tada Bisping ne bi mogao pobjeći od protivnika poput mene. U New Yorku sam, bit ću spreman”, zaključuje Weidman.

Situacija će svakako biti puno čišća nakon što Bisping i St. Pierre napokon odrade međusobni dvoboj na UFC-u 217 početkom studenog u New Yorku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI