Weidman o kobnoj pogrešci iz meča s Romerom, sebe krivi i za “Wonderboyjev” neuspjeh

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.11.2016 11:23h Autor:

Thompson i Weidman (Instagram)

S dva poraza u nizu, Chris Weidman se udaljio od prilike da u svoje vlasništvo ponovno vrati pojas koji pripada najboljem borcu srednje kategorije. Onaj posljednji, dolazi iz susreta s Yoelom Romerom koji ga je nokautirao pred njegovim navijačima u New Yorku.

Teškog poraza iz Madison Square Gardena, Weidman se prisjetio prilikom gostovanja u The MMA Houru, gdje se osvrnuo na pogrešku koja je dovela do ovakvog rezultata.

“Osjećao sam se kao da ne postoji šansa da izgubim, da ću pobijediti ako uzmem treću rundu. No onda sam išao na ono rušenje… Ako pridodajte pozornost tehničkim sitnicama onda znate da u borbi s kontra gardom kod rušenja uvijek stavljate glavu pored njegove prednje noge, nikad ne napadate onu stražnju. Sva rušenja koja sam pokušao te večeri su išla na prednju nogu, čime sam izbjegavao opasnost koja prijeti od koljena ili snažne lijeve ruke. Nažalost, tog se plana nisam pridržavao u tom posljednjem rušenju, kada sam napao pogrešnu stranu i time napravio pogrešku za čije sam izbjegavanje trenirao milijun puta na pripremama”, objasnio je Weidman kojemu je ovaj poraz pred domaćom publikom teško pao:

“Bilo mi je teško te večeri. UFC 205 je bio prvi event u New Yorku. Bilo je to ispunjenje mojih snova i naravno da su mi te večeri bili povrijeđeni osjećaji. Bio sam uzrujan, ali sam shvatio da je sudjelovanje na takvom eventu samo po sebi ostvarenje snova, naravno, bilo bi bolje bez poraza. Izlazak pred publiku, čak i borba, ma sve me to zabavljalo tog tjedna. Sve je bilo sjajno do poraza, no i to je dio igre i znam kako se moram čim prije vratiti pobjedama. Dosta mi je poraza. Više ih ne želim.”

Osim Weidmana, te večeri je nastupio i njegov šogor Stephen Thompson. On je pak ostao kratak u borbi za velter pojas koji je zahvaljujući neriješenom ishodu ostao u rukama Tyrona Woodleyja. Za ovakav ishod, Weidman djelomično krivi i sebe…

“Gledao sam njegovu borbu dok su mi zatvarali posjekotinu. Čim sam ga vidio, morao sam mu se ispričati, to je bila prva stvar koju sam učinio. Žao mi je što je morao vidjeti ono što se dogodilo u mojoj borbi. Osjećam se očajno, siguran sam da je to utjecalo na njega. To je bilo brutalno, vidjeti da neko koga volite primi takvo koljeno u glavu, a vi odmah nakon toga morate u kavez… nema sumnje da je to utjecalo na njega.”

Bivšem je prvaku jasno da ga je ovaj poraz udaljio od borbe za naslov te ističe kako mu trebaju 2-3 dobre pobjede u nizu za novu priliku. Ovom prigodom je i poručio kako ga ne zanima prelazak u polutešku jer je srednja kategorija u kojoj se najbolje osjeća.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI