Weidman ispričao kako se zbog Rockyja zamalo preselio natrag u podrum svojih roditelja

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.04.2017 12:38h Autor:

Sylvester Stallone & Chris Weidman

Iako je u nizu od dva poraza Chris Weidman uoči svoje borbe s Gegardom Mousasijem na UFC-u 210 ovog vikenda tvrdi da se mentalno i fizički nikada nije osjećao bolje.

Bivši prvak srednje kategorije kaže da se za ove pripreme uspio fokusirati na sebe, a da bi to postigao morao je spavati u sobi za goste te mu je malo nedostajalo da se preseli natrag kod svojih roditelja, otkrio je Areilu Helwaniju tokom intervjua u Buffalou.

“Sa ženom i djecom sam gledao film Rocky 3, to je nastavak u kojem Rocky ima novaca i živi u velikoj kući”, počeo je Weidman svoju priču. “Pogledao sam oko sebe i shvatio da živim u velikoj kući pa sam se zapitao, ‘Jesam li ja Rocky? Postoji li razlog za sve ovo?’ Doslovno mi je pozlilo u želucu i shvatio sam da moram nešto promjeniti.

Rekao sam ženi da mislim kako bih se trebao preseliti nazad kod svojih roditelja i živjeti u njihovom podrumu tokom priprema za ovu borbu i fokusirati se isključivo na sebe. Možda su djeca i sve previše te se trebam vratiti korijenima gdje je sve počelo. Nakon rasprave žena se složila i dala mi podršku. Trebalo je biti teško, ali bila je voljna proći kroz to. Odvela je djecu van, a ja sam spakirao sve torbe za Buffalo i osjećao sam se kao da će sve biti dobro.

Krenuo sam van iz kuće i iznenada su me oprale emocije i počeo sam pucati,’Ovo nije dobro.’I onda sam shvatio da sam do ovdje dogurao uz svoju obitelj- možda sam putem dodao koje dijete- ali uspjeh sam ostvario s njima. Oni nisu bili to što sam trebao promjeniti. Onda sam odlučio da ću spavati u sobi za goste i fokusirati se na sebe, a žena je preuzela djecu i sve roditeljske obveze.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI