Weidman: Čekao sam da završi s udarcima, a onda sam preuzeo kontrolu

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.05.2015 11:39h Autor:

Chris Weidman

Chris Weidman je objasnio kako se osjećao u situaciji dok je Vitor Belfort bio u naletu te što mu je prolazilo kroz glavu u tim trenucima. Kaže kako je bila čudna situacija, no i situacija na koju je bio spreman.

Iako je Chris Weidman došao do lake, pomalo i rutinske pobjede nad Vitorom Belfortom, ipak je postojala jedna situacija gdje je izgledalo da bi Vitor Belfort mogao doći do iznenađenja. Weidman je objasnio kako se osjećao u trenucima dok je bio uz rub kaveza, a Belfort plasirao udarac za udarcem:

"Bio sam dobro, više je bila čudna nego opasna situacija. Očekivao sam takav napad Vitora, jer sam znao da će on misliti da mu je to jedina prava šansa. Zapravo je bilo kao na igri, svakim njegovim udarcem sam osjećao kako mu snaga na skali pada te sam se postavio i čekao da završi, pa da mogu ja napasti njega, jer moja skala je samo rasla. Čim je prestao bio sam mu "u faci" i to je bilo to. Kad sam ga srušio pokušavao sam ga udarati što jače i na taj način prisiliti suca da završi borbu."

Ovo mu je treća obrana naslova, vjerojatno i najuvjerljivija. Upitan je gdje se sada nalazi i kako se osjeća prema ovo što je do sad postigao. "Ovo je ispunjenje sna, dva puta sam savladao Andersona Silvu, a nakon njega Lyota Machidu i Vitora Belforta. To su tri brazilske legende koje su dugo bile na mom radaru i presretan sam što sam uspio ostvariti pobjede nad svom trojicom", rekao je prvak, a nakon toga je uslijedilo pitanje koliko je trenutno njegovo samopouzdanje:

"Imam veliku dozu samopouzdanja, no nisam arogantan. Imam još puno prostora za napredak i odmah nakon ove borbe ću se vratiti u dvoranu. Onaj trenutak kad postanem previše samouvjeren neće biti dobro. Ali, dok god ovako razmišljam, mislim da mogu samo napredovati."

Idući protivnik bi, sve se tako čini, trebao biti Luke Rockhold. Weidman je upitan da to prokomentirao, kao i mogućnost kad bi se mogao vratiti, a s  osmjehom je rekao:

"Da, čini se da će Luke Rockhold biti taj, no nema on šanse protiv mene. Jacare bi također bio sjajan protivnik, riječ o nevjerojatnom borcom. Iako, nebitno tko će biti protivnik, ja ih moram sve pobijediti. Nisam matchmaker, jedino što želim je da to bude velika borba i veliki event. To je moj posao. A volio bih se vratiti što prije, no ukoliko bude eventa u New Yorku u prosincu, on sigurno neće proći bez mene."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI