Waterson objasnila zašto smatra da treba biti iduća izazivačica

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.03.2019 14:49h Autor:

Michelle Waterson

Michelle Waterson ne želi više čekati. Smatra kako joj je pobjeda nad Karolinom Kowalkiewicz dovoljna da bi se mogla nadati borbi za titulu prvakinje te je obrazložila na čemu temelji taj stav.

Waterson je protiv Poljakinje došla do treće pobjede u nizu i ukupno pete pobjede u sedam UFC nastupa. Odradila je sjajne tri runde protiv bivše izazivačice te posljednje djevojke koja je savladala prvakinju, Rose Namajunas. Nakon borbe je zatražila napad na titulu, iako se čini kako bi pobjednica borbe između Tatiane Suarez i Nine Ansaroff trebala biti ta. No, 33-godišnjakinja iz Jackson-Winkeljohn tima objasnila je zašto smatra da njih dvije trebaju stati u red iza nje.

“Situacija je takva da sam ja u Top 10 puno duže nego njih obje. Borila sam se samo protiv djevojaka iz vrha i zaslužujem biti iduća”, rekla je Waterson, koja je inače ranije držala naslov prvakinje Invicta promocije u atom kategoriji. To je niža kategorija od ove u kojoj nastupa u UFC-u. Ipak, unatoč tome uspjela je doći do zavidnih rezultata i pozicije odakle s pravom može gledati prema potencijalnoj borbi za titulu.

Protiv Kowalkiewicz nije bila favorit, očekivalo se da neće moći parirati na nogama, no Waterson je još jednom potvrdila kako je tehnički među najboljim borkinja u cijelom UFC-u.

“Nakon svake runde, prije odlaska u iduću, znala sam da moram ostati fokusirana. Karolina je borkinja koja u svakom trenutku može uhvatiti ritam i doći u situaciju odakle ti napravi probleme. Nije bilo lako, no uspjela sam.”

Što se tiče potencijalne borbe za titulu, nada se pobjedi Rose Namajunas nad Jessicom Andrade i prilici da joj se osveti za poraz. U pitanju je borba nakon koje je Rose zapravo došla do pozicije prve izazivačice. Rose je tada slavila nokaut high kickom u drugoj rundi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI