Waterson i Gall ugušili Paige i Sagea, Faber se oprostio pobjedom u svom gradu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2016 04:39h Autor:

Waterson vs. VanZant

Pretposljednji UFC event ove godine donio je briljantnu predstavu Michelle Waterson, potvrdu kako je Mickey Gall ozbiljan borac spreman za velike domete te trijumf Urijaha Fabera u njegovoj oproštajnoj borbi.

Michelle Waterson je dokazala zašto ne donedavno bila Top 5 borkinja na gotovo svim pound4pound ljestvicama, u vrijeme dok je bila Invicta prvakinja atom kategorije. A u UFC-u dokazuje kako joj odlazak u višu kategoriju nije naškodio. Štoviše, nakon što se nije borila 17 mjeseci, doslovno je “školovala” Paige VanZant i došla do pobjede koja bi ju mogla lansirati čak i u Top 5 ljestvice slamka kategorije, ako ne i u borbu za prvu izazivačicu.

Prvih minutu u pol borbe proteklo je u vrlo aktivnom stand upu, gdje je VanZant bila agresivnija, no Waterson svakako preciznija borkinja. Nakon toga se smanjuje distanca, završavaju u kličnu, a Waterson to koristi za rušenje. U parteru krasno radi tranziciju kojom hvata leđa protivnice, a vrlo brzo nakon toga joj je cijela ruka na vratu VanZant, koja je pokazala ogromnu volju i pokušavala se izbori na sve načine koji su joj bili na raspolaganju. Ipak, nakon dvadesetak sekundi četvrte minute borbe, sudac McCarthy vidio je da VanZant više ne reagira te je prekinuo borbu. Ovo je svakako jedna od najimpresivnijih predstava u ženskoj slamka kategoriju i Waterson je ovim nastupom poslala bitnu poruku. Vrhunske vještine na parteru, gotovo savršen stand up, a Greg Jackson i Mike Winkeljohn u kutu. Samo nebo je granica!

Vrlo zadržajna bila je borba Sagea Northcutta i Mickeya Galla, u kojoj je Gall bolje otvorio borbu. Nije mu dugo trebalo da dođe do rušenja te vrlo kvalitetno radi na gušenju, ali Northcutt je također bio vrlo strpljiv te se izvukao. Prije kraja prve runde još jednom završavaju na nogama, gdje Northcutt pogađa nekoliko udaraca, prije nego je ponovno srušen, no do kraja runde nije bilo opasnosti. Gall prihvaća stand up u drugoj rundi, prima nekoliko dobrih udaraca, ali onda i on pogađa jedan koji Northcutta baca na pod, Gall mu hvata leđa i napokon čvrsto hvata vrat. Nije dugo trebalo prije nego je Sage Northcutt tapkao, a Mickey Gall time dokazao kako je on uistinu “The Real Deal”.

Urijah Faber je svoju posljednju borbu u karijeri odradio protiv Brada Picketta i oprostio se na najbolji mogući način, fantastičnim nastupom. Već u prvoj rundi je pokazao koliko mu se stalo završiti sve na pravi način, pa je nakon dvije minute ispitivanja snaga napao. Prvo je upisao rušenje, no bez previše uspjeha na podu, ali onda pogađa krošeom Picketta, koji se baš krenuo ustajati. Uslijedile su dvije i pol minute kombinacije ground n’ pounda i pokušaja dolaska do gušenje, no Britanac je izdržao. U drugoj rundi Faber ponovno preuzima kontrolu nakon dvije minute. Upisuje rušenje, no ovog puta nije bilo prave opasnosti za završetak borbe, unatoč kontroli “California Kida”. Posljednju rundu je Faber ponovno vrlo aktivan, uz jedan trenutak nepažnje kad se našao na leđima, ali borbu je suvereno priveo kraju i došao do pobjede sudačkom odlukom. Šteta što odlazi, jer ovom borbom je dokazao kako mjesta u Top 5 za njega još uvijek ima.

Glavni program eventa otvorili su Alan Jouban i Mike Perry u borbi za koju je bilo jasno kako će biti duel kvalitetnih stand up boraca, koji će tražiti priliku za plasirati kvalitetne udarce. Borba je otišla do sudačke odluke, no teško da je bila dosadna u bilo kojem trenutku. Presudila je činjenica da je Jouban raznovrsniji borac od snažnog, ali i podosta jednodimenzionalnog Perrya. Sjajne kombinacije i pravovremene odluke dovele su do vrlo atraktivnih udaraca Joubana, a također je i ukupan broj njih bio veći, tako da na kraju nije bilo nikakvog pogovora. Jouban tako nastavlja svoj uspon unutar velter kategorije, dok je Perry doživio svoj prvi poraz u karijeri, no sigurno će biti zadovoljan s onim što je učinio ove godine.

Na uvodnom programu vidjeli smo škotskog borca Paula Craiga, koji se prezentirao kao novo zanimljivo ime u poluteškoj kategoriji. Unatoč knockdownu u prvoj rundi, Craig je bio bolji borac kroz cijelo vrijeme, a na kraju je to potvrdio polugom na ruci u trećoj rundi. Riječ je o neporaženom borcu koji bi mogao biti vrlo zanimljiv u UFC-u. Prije te borbe je čak pet došlo do sudačke odluke, no sve od njih su bile jednoglasne i bez ikakvih kontroverzi. Cole Miller je u velikom padu, što dokazuje poraz od Mizuta Hirote, Colby Covington je nadhrvao Bryana Barberenu, Alex Morono je bio bolji od Jamesa Moontasri, a Josh Emmett od Scotta Holzmana. Također, Leslie Smith je pokazala kako su kladionice pogriješile stavivši je velikim autsajderom, budući da je iskoristila svoje iskustvo i pobijedila debitanticu Irene Aldanu.

Eddie Wineland nokautirao je Takeyu Mizugakija, a Hector Sandoval bio je bolji od Fredya Serrana. Program je otvorila borba Bojana Veličkovića, koji je doživio svoj prvi UFC poraz. Podijeljenom je odlukom bolji od njega bio Sultan Aliev.

UFC on FOX 22 – Rezultati

Michelle Waterson def. Paige VanZant – SUB (R1 3:21)
Mickey Gall def. Sage Northcutt – SUB (R2 1:40)
Urijah Faber def. Brad Pickett – jednoglasna sudačka odluka
Alan Jouban def. Mike Perry – jednoglasna sudačka odluka

Paul Craig def. Luis Henrique da Silva – SUB (R2 1:59)
Mizuto Hirota def. Cole Miller – jednoglasna sudačka odluka
Colby Covington def. Bryan Barberena – jednoglasna sudačka odluka
Alex Morono def. James Moontasri – jednoglasna sudačka odluka
Josh Emmett def. Scott Holtzman – jednoglasna sudačka odluka
Leslie Smith def. Irene Aldana – jednoglasna sudačka odluka

Eddie Wineland def. Takeya Mizugaki – TKO (R1 3:04)
Hector Sandoval def. Fredy Serrano – jednoglasna sudačka odluka
Sultan Aliev def. Bojan Veličković – podijeljena sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI