Wanderlei Silva stao u obranu svog sunarodnjaka: Andersonova ostavština nikad neće biti uništena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.02.2015 22:04h Autor:

Anderson Silva

3. veljače je dan koji će zauvijek ostati u pamćenju MMA fanova kao "crni petak" mješovitih borilačkih vještina. Na taj dan je otkriveno kako je Anderson Silva bio pozitivan na Drostanolone i Androstane, dvije supstance koje se nalaze na WADA-inoj listi zabranjenih supstanci. Brazilska legenda, Wanderlei Silva, je stao u obranu svog sunarodnjaka objasnivši kako Andersonov pad na doping testu ne može naštetiti ugledu jednog od najboljih boraca svih vremena.

"Spider" je preko Instagrama negirao svako uzimanje zabranjenih supstanci:

"Nemam se što ispričavati jer još uvijek čekam rezultate istraživanja stručnjaka kako bi otkrili istinu koji analiziraju svaki medikament koji sam uzeo nakon ozljede . Želim rasvijetliti istinu kao i svi koji su iznenađeni s rezultatima. Nikad nisam uzimao steroide jer nisam varalica," napisao je Silva na Instagramu.

Mnogi borci su javno iskazali razočaranje zbog Silvinog uzimanja steroida, ali Wanderlei je stao u njegovu obranu.

"Moramo razumjeti da njegova ostavština nikad neće biti uništena," rekao je Wand. "Ona je nedodirljiva. Anderson je naš moderni Bruce Lee. Moramo razumjeti da svaki genije ima svoju ludu stranu, a ovo je njegova luda strana."

"Nekima će ovo biti dovoljno, nekima ne, ali ovo je njegova genijalnost i to moramo prepoznati. Ne smijemo preispitivati njegov talent, bez obzira na sve. Svi smo ga vidjeli sa svojim očima."

Wand je nakon toga čestitao Silvi i rekao zašto ga svi MMA borci trebaju poštovati.

"Čestitam ti na svemu što si postigao. U cijelom svijetu si podigao MMA na jednu veću razinu. Napravio si ono što je sad MMA u Brazilu. Svi mi MMA borci ti moramo zahvaliti na tvojoj brilijantnosti i zbog puta koji si razgazio kako bi svi borci imali bolji status."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI