Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Wanderlei Silva: Protuustavno je testirati borce van natjecanja, imamo pravo na svoj život! | Fight Site

Wanderlei Silva: Protuustavno je testirati borce van natjecanja, imamo pravo na svoj život!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.04.2015 12:19h Autor:

Wanderlei Silva

Član UFC-a, koji je još uvijek pod ugovorom najjače MMA promocije svijeta, iako je dobio suspenziju bez datuma prestanka, Wanderlei Silva, se još uvijek nije pomirio s kaznom koju mu je izrekla Atletska Komisija Nevade (AKN) zbog bježanja s nenajavljenog doping testiranja. Brazilac sve češće napada UFC i AKN. Ovoga puta je izjavio da su nenajavljena doping testiranja protuustavna.

UFC je, nakon nekoliko doping padova svojih zvijezda, odlučio stati varalicama na kraj te će se od 1. srpnja krenuti s nenajavljenim doping testiranjima, na svim borcima neovisno o tom da li imaju dogovorenu borbu ili ne.

Silva je za MMAFighting dao intervju u kojem je opet izvukao pravne zaključke protiv ovakvog načina testiranja.

"Ako ću se danas boriti, onda danas moram biti čist.", izjavio je Wand. "Postoje lijekovi za bolove i upale koji se smatraju dopingom, ali oni to nisu. Protiv sam steroida jer su loši. Ali borac ima pravo raditi što god želi izvan natjecanja (natjecanje podrazumijeva 12-satni period prije i nakon borbe). To je njegovo pravo. Ne možete upasti u njegov život i uzeti uzorak krvi kako biste vidjeli koje supstance taj borac uzima. Protiv sam korištenja steroida, ali sportaš ima pravo na privatan život. Mora biti čist na dan natjecanja. Izvan natjecanja, to je njegov život."

Wanderlei vjeruje kako takvo testiranje nije samo nemoralno, već i protuustavno.

"Čuo sam neke stvari koje su komisije radile borcima. Izgleda da su se u 6.50 ujutro pojavili borcu na vratima kako bi ga testirali. Koji je to kurac? Je li to šala? Također sam čuo da su prisilili poznatog borca da se razodjene pred svima kako bi bio testiran. Što je to? Krše se naša građanska prava. Test se mora obaviti na dan meča. To je protuustavno. Ne možemo imati takve zakone. Oni nisu sportaši i ne znaju kroz što moramo prolaziti da bi se borili.", pojasnio je Wand.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI