Wanderlei Silva: Mogu dokazati da su se u UFC-u namještale borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.07.2015 00:01h Autor:

Wanderlei Silva

Wanderlei Silva je otkaz Jacobu Duranu iskoristio za još jedan napad na UFC. Zamjerava organizaciji što njemu još uvijek nisu dali raskid ugovora, a spomenuo je kako ima i dokaze da su se u UFC-u namještale borbe.

Pride legenda i bivši UFC borac ne prestaje sa svojom borbom protiv bivših poslodavaca. Izuzetno je ljut na UFC što se lišio usluga Jacoba Durana, no isto tako je uvjeren da to čeka svakoga tko se ogriješi o organizaciju. Zapravo, jedino njemu, unatoč tome što god govorio, ne žele dati raskid ugovora. Naravno, upravo zbog toga što je to ono što Wanderlei želi.

"Dakle, Stitch je rekao nešto što se UFC- nije svidjelo i dali su mu otkaz. Zašto ga onda ne daju i meni, rekao sam već sve što sam mislio o njima. Znaju da više nikad ne namjeravam nastupiti za tu organizaciju, a oni ne namjeravaju poništiti moj ugovor. Zapravo, to je ono što događa svima koji govore istinu, dobiju otkaz. Jedino ga meni nisu dali, no imaju oni svoje razloge za to. Oni nemaju poštovanja prema nikome i to ti prezentiraju odmah prvi dan. Ja se sigurno više nikad neću boriti u tom cirkusu koji namješta borbe. Da, upravo tako, namještaju borbe i ja imam dokaze za to. Nisam još rekao niti mali dio onoga što znam", izjavio je Wand.

Ova bi izjava, ukoliko bude uzeta s dovoljnom dozom ozbiljnosti, mogla biti podosta burna, no često je i ranije Wanderlei govorio svašta, pa su mnogi zapravo i ignorirali neke izjave. Ipak, ukoliko se stvarno pojavi s dokazima, moglo bi biti izuzetno zanimljivo, i to bi bacilo jedno potpuno drugo svjetlo na UFC. A Wand tvrdi kako u svojoj borbi nije sam.

"Ili radiš ono što ti oni kažu ili dobijaš otkaz. Ja ne namjeravam prestati sa svojom borbom sve dok ne izborim slobodu za borbe. Ta promocija zapravo ubija ovaj naš sport. Sve se više boraca vraća svojim poslovima jer samo od borbi više ne mogu uzdržavati svoje obitelji, jer su sve slabije plaćeni, a sport raste. No, imam ljude, organiziramo se i uskoro ću imati jako dobre vijesti za svoju braću u ringu i kavezu. Ovo neće dugo ovako ostati. Neki su me pokušali kupiti, no ja nikad nisam bio potkupljiv. Borit ću se do samo kraj i skinuti ću maske svim tim promotorima. Jer oni varaju i lažu fanove i borce te sportu oduzimaju njegov dignitet. Ovo sve više izgleda kao pro wrestling i što prije moramo prestati s tim, ovdje moramo podvući crtu i reći da dalje tako ne ide", vjeruje kako ima i kolege borce uz sebe.

39-godišnji Silva je posljednji put nastupio u ožujku 2013., kad je nokautom slavio protiv Briana Stanna. Nakon toga je uslijedio Ultimate Fighter, gdje je bio suprotstavljeni trener Chaelu Sonnen, protiv kojeg se trebao i boriti. No, onda su kod oba borca uslijedili problemi s nedozvoljenim sredstvima i ta se borba nikad nije održala.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI