Wanderlei pozvao Alda u Rizin: Pođi sa mnom u Japan i dobit ćeš poštovanje koje zaslužuješ

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2016 09:48h Autor:

Wanderlei Silva & Jose Aldo

Frustracije zbog neispunjenih obećanja dovele su privremenog prvaka UFC-ove perolake kategorije Josea Alda do želje da raskine ugovor s promocijom i potencijalno završi karijeru. Tridesetogodišnji Brazilac koji je prije samo godinu dana bio smatran ponajboljim borcem na svijetu dobio je podršku od bivšeg UFC-ovca i sadašnjeg člana japanskog Rizina, Wanderleija Silve.

Silva je putem Facebooka poslao Aldu poruku podrške, ali ga i pozvao da mu se pridruži u Japanu kao član Rizina.

“Danas je tužan dan za sport. Jedno od najvećih imena u našem sportu je javno reklo kako nije zadovoljno s promocijom, umirovljuje se premlad. Aldo je jedan od najboljih boraca u povijesti, i prolazi kroz istu stvar koju sam i ja prošao, i znam kako se osjećaš Aldo. I zašto to osjećaš? Zato što nisi tip koji se bori za novac. Ti se boriš za čast. Znam da su ti povrijedili osjećaje, i ja prokleto dobro znam kako je to. Ne rade ono što su ti obećali. Obećali su ti da ćeš se nakon zadnje borbe ponovno boriti s onim tipom, ali ne daju ti to. Meni su napravili istu stvar, puno su obećali, ali ništa se nije dogodilo.

Ne postoji kriterij za odabir izazivača. U današnje vrijeme, izazivač je onaj tko najviše priča. Ne postoji rang ljestvica. Najbolji dokaz je ‘Jacare’. Zašto ‘Jacare’ ne može dobiti borbu za naslov nakon svojih nastupa? To je najveći problem u našem sportu- jesmo li sportaši, ili zabavljači. To me najviše uznemiruje, kad vidim kako je mladim borcima želja za borbama bačena u smeće, znate?

Aldo želim ti reći da sam uz tebe. Oduvijek sam cijenio tebe, tvoje držanje i tvoj tim. Još jednom si pokazao da se boriš zato što si samuraj, da voliš borbu ne zbog novca, jer zaradio bi jednako da se boriš za pojas, ili ne. To pokazuje tvoj karakter i zato te poštujemo i cijenimo. Siguran sam da je svaki fan na svijetu uz tebe.

Kao predstavnik Rizina želim ti reći da su vrata Rizina za tebe otvorena. Pozivam te da se boriš u Japanu gdje ćeš biti poštovan i dobiti svoje zasluženo mjesto. Kao Brazilac u Rizinu pozivam te da dođeš sa mnom tako da zajedno stvaramo povijest. U Rizinu ćeš dobiti poštovanje, moj prvače.

Aldo, pođi sa mnom u Japan. Borimo se u Rizinu. Promocija koju pokušavaš napustiti je i u meni ubila želju za natjecanjem. Znam kroz što prolaziš. Ali u Japanu me tretiraju kao samuraja i prvaka, dobivam poštovanje koje zaslužujem i koje ti također zaslužuješ.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI