Vratila se prava Cat: U kavezu sam napokon osjećala sebe, sada bi Amanda Nunes trebala prozvati me!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.07.2018 17:56h Autor:

Cat Zingano

Gotovo četiri godine trebalo je da Cat Zingano ponovno osjeti slast pobjede u UFC borbi, no pobjeda nakon niza od tri poraza nije mogla doći u bolje vrijeme. Savladala je Marion Reneau, prekinula njen niz i opet od sebe stvorila relevantnu potencijalnu izazivačicu za titulu.

Puno je emocija prolazilo kroz Cat Zingano nakon što je Joe Martinez upravo nju pročitao kao pobjednicu borbe protiv Marion Reneau, održane na početku glavnog programa Fight Nighta u Boiseu. Nakon teške četiri godine, gdje se morala boriti s ozljedama, lošim nastupima te gdje je odjednom sama morala odgajati svog sina, napokon se uspjela vratiti u kavez i odraditi borbu načinom kojim je 2014. godine dogurala do borbe za titulu.

“Dugo sam radila bez da sam postizala rezultate kakve sam željela. Zbog toga mi ovo toliko znači. Nije sve izgledalo kako sam zamislila, no to je dio ovoga. Na kraju je sjajno opet biti ovdje, mogu reći da ponovno osjećam sebe”, rekla je emotivna Cat odmah nakon borbe, u kojoj je dominirala, posebno u hrvačkom dijelu. Ali, nije sve bilo tako jednostavno jer je najveću borbu vodila sa samom sobom. Do samog početka borbe nije bila sigurna u sebe, tj. hoće li joj se ponovno dogoditi blokada kao u prethodnoj borbi protiv Ketlen Vieire. Rekla je nešto o tome:

“Bila sam nevjerojatno uplašena prije ove borbe. Dolazila sam iza tri poraza gdje se nisam pojavila prava i tako niti ovog puta nisam znala kakva će se Cat pojaviti u kavezu. Cilj je bio otplesati moj ples, osjetiti protivnicu te na kraju biti ja, biti luda i agresivna te odraditi 15 minuta u pravom izdanju. Ovog puta sam osjetila da imam ono što mi je u posljednjim borbama nedostajalo i stvarno sam uživala. Moram zahvaliti svojim trenerima i najboljim fanovima na svijetu koji su mi ovo omogućili.”

Kako je ona posljednja koja je savladala prvakinju Amandu Nunes te kako je to do jučer bila i njena posljednja pobjeda (nakon toga su uslijedili porazi od Ronde Rousey, Julianne Pene i Ketlen Vieire), nije mogla izbjeći pitanje očekuje li možda da bi se mogla boriti za naslov prvakinje, možda već u idućoj borbi. O tome trenutno neće razmišljati, a čak je rekla i vrlo zanimljiv stav što se tiče potencijalne borbe protiv Nunes.

“Ovo je žrtva koju ja radim zbog svog sina i sada ću otići kući, uzeti ga i otići na avion. Otići ćemo na plažu i jednostavno se nekoliko dana isključiti jer smo on i ja to zaslužili. Dakle, sada slijedi samo odmor. Što se tiče Nunes, ne znam protiv koga se bori i hoće li biti borbe protiv Cyborg, no situacija je takva da ona treba biti ta koja želi revanš, ona bi trebala biti ta koja proziva mene, neovisno o tome što je prvakinja. Naravno, to nije trebao biti dok sam gubila, no sada sam opet s pobjedom iza sebe i sigurno će obratiti pažnju na mene. Ona je dobra prvakinja, dominantna je i pravi primjer kakva bi prvakinja trebala biti. Ali, ukoliko dobijem drugu priliku napasti titulu, sve će završiti kao prvi puta protiv Amande, samo još brže. Natjerati ću je da odustane”, iznijela je svoje planove nakon borbe.

Cat je trenutno 35 godina, no sama tvrdi kako je u fantastičnoj fizičkoj spremi i da će se moći još neko vrijeme boriti na visokoj razini. Gledajući na njenu popularnost, ne bi trebalo biti čudno ukoliko uistinu i preskoči pokoju stepenicu, a tu su i neke stare zasluge. Najvažnije je da se vratila i da je odradila borbu u stilu onih kad su pod njom padala Raquel Pennington, Miesha Tate i spomenuta Nunes. Nadamo se kako su problemi iza nje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI