Volkov nokautom u trećoj rundi savladao Struvea, pobjede Bahadurzade i Reneau

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.09.2017 23:38h Autor:

Alexander Volkov

UFC Fight Night u Rotterdamu, kojeg je predvodio duel dva najviša borca promocije, završio je trijumfom Alexandera Volkova, koji je nokautirao Stefana Struvea u trećoj rundi. Pobjede na glavnom programu pripale su Siyaru Bahadurzadi i Marion Reneau, koji su do njih došli prekidima te Leon Edwardsu, koji je odlukom savladao Bryana Barberenu. Na programu su nastupila tri srpska borca, ali samo jedan je upisao pobjedu.

Duel dvometraša izuzetno je zabavio publiku koja je napunila Ahoy Arenu u Rotterdamu, no nažalost Nizozemci neće otići kući sretni zbog pobjede svog borca. Stefan Struve se borio hrabro, nanio je teške udarce Alexanderu Volkovu, no Rus je bio onaj koji je pogađao bolje, više te na kraju i ubojitije, čime je došao do pobjede prekidom u trećoj rundi, nakon udarca koji je Struvea bacio na pod te onemogućio za nastavak ove borbe.

Vrlo je zanimljivo bilo vidjeti taktiku. Volkov ovog puta nije krenuo u svom standardnom kyokushin karate gardu, dok je Struve odlučio kako neće pokušati borbu odvesti u parter, nego se namjeravao s Volkovim potući na nogama. I to je prvu rundu dobro radio, a posebno su ubojita izgledala koljena, kojima se Nizozemac služio kad bi se našli u klinču. Upravo jedno takvo je pogodio pola minute prije kraja prve runde, kada je Volkovu napravio veliku posjekotinu kod lijeve jagodične kosti. Ipak, odmah nakon tog udarca Volkov ruši Nizozemca i posljednjih pola minute runde mu radi ogromnu štetu ground n’ pound udarcima.

Druga runda bila je slična prvoj, s tim da je Volkov sada još čišće pogađao, no Struve je nastavljao ići prema naprijed, pokušavajući ostaviti dojam kako je njegova brada apsorbirala sve te udarce. Ponovno je najozbiljnija akcija viđena krajem runde, kada je Nizozemac još jednom u problemima, no Volkov ponovno nema dovoljno vremena za završiti borbu. To vrijeme je pronašao u četvtoj minuti treće runde, koja je ponovno ponudila akciju sličnu dotadašnjoj. Volkov je još jednom uspio provući udarac direkt u bradu, no ovog je puta on uzrokavao Struveov pad, a još nekoliko popratnih udaraca je dovelo do toga da je sudac Marc Goddard prekinuo borbu. Volkov je tako došao u treće pobjede u jednako toliko UFC nastupa i s pravom gleda prema Top 5 teškaške divizije.

Svoju tek drugu borbu u posljednje četiri godine odradio je Siyar Bahadurzada, Afganistanac koji je svojevremeno u UFC pristigao uz veliki hype. I pokazao je ono zbog čega su postojala velika očekivanje kada je 2011. godine potpisao za promociju. Borio se protiv do sada neporaženog Australca, Roba Wilkinsona, koji se pokazao kao sjajan borac. U prvom je rundi Wilkinson preživio neke napade, da bi svoju kvalitetu pokazao odličnim rušenjem, ali i izlaskom iz čvrstog d’arce gušenja. Ipak, Wilkinsona je poraza koštalo to što je i u drugu rundu ušao otvoreno, a to je značilo da će u nekom trenutku vjerojatno osjetiti koliko je snaga afganistanskog borca. To se dogodilo sredinom runde, kada je Wilkinson završio na podu. Uslijed udaraca se uspio ustati, no teško je stajao na nogama. Nakon nove serije je ponovno dolje, Siyar dolazi do njega i nastavlja udarati, ali sudac vrlo brzo prekida za važnu pobjedu ovog povratnika, koji je ovim putem debitirao u srednjoj kategoriji.

Do pobjede je došla Marion Reneau, koja nije imala lak zadatak. Naime, prvobitno se trebala boriti protiv Germaine de Randamie, čiste stand up borkinje, da bi nakon njene ozljede za protivnicu dobila grapplericu Talitu Bernardo. I Brazilka je odradila jako dobru prvu rundu, gdje je upisala rušenja, kontrolu i napad nekim jiu-jitsu tehnikama, koje je Renau ipak obranila. U drugoj se rundi Brazilka ipak potrošila, što je vjerojatno rezultat prekratkih priprema i Reneau je preuzela kontrolu nad borbom. U trećoj je rundu napala trokutom, koji na kraju nije doveo do prekida, no do prekida je dovela udaračka serija, i to samo nekoliko sekundi prije kraja borbe. Važan trijumf 40-godišnje borkinje, koja u posljednje vrijeme baš nije imala sreće sa sudačkim karticama. Zbog toga je uvijek dobro vidjeti pobjedu prekidom, pa čak i kada je on samo par sekundi prije isteka vremena borbe.

Glavni program su otvorili Leon Edwards i Bryan Barberena, a pobjedu je na kraju odnio Englez, i to na račun rušenja i kontrole u prvoj i trećoj rundi. Barberena je imao priliku u posljednjem dijelu druge runde, kada je Edwardsa uzdrmao udarcima, dovevši ga na rub prekida, no nije pokazao dovoljno hrabrosti i odlučnosti da završi borbu. To ga je zapravo koštalo poraza.

Uvodni program su obilježile borbe tri borca iz Srbije, a izvještaje njihovih borbi možete popratiti na podijeljenim linkovima, kao i nokautom sjajnog Mairbeka Taisumova.
Bojan Mihajlović brutalno prebijen i poražen prekidom u drugoj rundi
– Aleksandar Rakić došao do pobjede u svom UFC debi nastupu!
 Darren Till odlukom savladao Bojana Veličkovića u odličnoj borbi
– Taisumov briljantnim udarcem došao do pete UFC pobjede nokautom za redom (VIDEO)
Osim ovih borbi, vidjeli smo još pobjede Michela Prazeresa, koji je sada na impresivnom pro skoru 23-2, zatim Rustama Khabilova te Zabita Magomedsharipova i Thibaulta Goutia.

UFC Fight Night 115 – Rezultati

Alexander Volkov def. Stefan Struve – TKO (R3, 3:30)
Siyar Bahadurzada def. Rob Wilkinson – TKO (R2, 3:10)
Marion Reneau def. Talita Bernardo – TKO (R3 4:54)
Leon Edwards def. Bryan Barberena – jednoglasna sudačka odluka

Darren Till def. Bojan Veličković – jednoglasna sudačka odluka
Mairbek Taisumov def. Felipe Silva – KO (R1 1:24)
Michel Prazeres def. Mads Burnell – SUB (R3 1:26)
Rustam Khabilov def. Desmond Green – jednoglasna sudačka odluka
Aleksandar Rakić def. Francimar Barroso – jednoglasna sudačka odluka
Zabit Magomedsharipov def. Mike Santiago – SUB (R2 4:22)
Abdul-Kerim Edilov def. Bojan Mihajlović – TKO (R2 2:32)
Thibault Gouti def. Andrew Holbrook – TKO (R1 4:28)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI