Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Volkan Oezdemir namjerava nokautirati Manuwu u prvoj rundi | Fight Site

Volkan Oezdemir namjerava nokautirati Manuwu u prvoj rundi

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.07.2017 00:53h Autor:

Volkan Oezdemir

Volkan Oezdemir u subotu namjerava nastaviti sa svojim impresivnim nastupima te želi upisati pobjedu koja bi mu donijela napad na titulu UFC prvaka poluteške kategorije.

Teško da je ikada ranije jedan UFC borac u tako kratkom vremenu uspio dogurati od anonimca do ozbiljnog kandidata za prvaka. Prije samo pola godine, 27-godišni Volkan Oezdemir bio je talentirani poluteškaš, koji se pripremao za borbu u Titan FC promociji. No, onda je došao poziv da uskoči kao zamjena u UFC borbu protiv Ovincea St. Preuxa. Iako je bilo samo dva tjedna do borbe, Volkan je prihvatio, budući da je već bio unutar kampa. Odradio je dobru borbu te je pobijedio podijeljenom odlukom sudaca. Podosta kontroverzno, budući da je 14 od 16 elitnih MMA medija borbu bodovalo u korist St. Preuxa.

No, bitno je ono što su rekli dva od tri suca kraj kaveza i Volkan se odjednom pojavio kao Top 10 borac UFC ljestvice te mu je krajem svibnja slijedila borba protiv Mishe Cirkunova. Nju je dobio nokautom nakon samo 28 sekundi te je zatražio borbu za izazivača, što mu je UFC ostvario. U subotu se bori protiv Jimia Manuwe, na prvoj borbi UFC 214 glavnog programa.

“Biti će to vrlo zanimljiva borba, jer smo obojica borci koji vole raditi na distanci. Volio se potući, ne volimo protivnicima prepuštati poziciju i nikada ne bježimo nakon što skupimo malo bodova kod sudaca. Biti će to borba i eksplozivna borba i borba koja neće otići dalje od prve ili druge runde. Zapravo, ja ću od početka krenuti svom snagom i nokautirati ću Jimija Manuwu u prvoj rundi. Ja se volim nadigravati, ali čim vidim priliku ću je iskoristiti. Da sam se želio tuči, ostao bih u kickboxingu, ovo je MMA, sport gdje ti je cilj što prije završiti protivnika. A ja to i činim”, rekao je Volkan o borbi koja mu slijedi.

Njegov trenutni profesionalni skor je 14-1, a deset je pobjeda ostvario nokautom. Jedini poraz dolazi mu iz 2014. godine, kada je kao član Bellatora prekidom poražen od Kellya Anundsona.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI