Volkan Oezdemir i Anthony Smith predvode UFC Fight Night krajem listopada

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2018 23:28h Autor:

Oezdemir vs. Smith

UFC je najavio Fight Night koji će se krajem listopada održati u kanadskom Monctonu, a odmah je najavljena i glavna borba na programu. U pitanju je okršaj poluteške kategorije između Volkana Oezdemira i Anthonya Smitha.

Točan datum održavanja ovog Fight Nighta je 27. listopada, a do danas se zapravo ništa nije znalo o eventu, iako je ranije bilo najavljeno kako će se nešto dogoditi tog vikenda. UFC je vjerojatno čekao priliku da uz najavu eventa odmah može predstaviti i glavnu borbu istog pa se to tako i dogodilo. Event će predvoditi Anthony Smith i Volkan Oezdemir.

Oezdemir je trenutno drugoplasirani borac ljestvice kategorije do 93 kilograma, a ove se godine borio tek u siječnju, kada je izgubio borbu za titulu od Daniela Cormiera. Nakon toga je bio ugovoren čak na tri eventa, ali niti jednom nije nastupio. Bez nastupa u Čileu je ostao zbog vize, s eventa u Hamburgu ga je uklonio UFC da ga dodijeli Alexanderu Gustafssonu za UFC 227, no na kraju je ostao i bez tog nastupa radi lakše ozljede. Na kraju je s eventa koji nam slijedi ovog vikenda otpao i švedski borac.

Dok se čekao nastup Oezdemira, Smith je ove godine nastupio već tri puta. U veljači je poražen od Thiaga Santosa nokautom u drugoj rundi, nakon čega donosi odluku o napuštanju srednje kategorije i prelazi u polutešku. U njoj dolazi do pobjeda nad dva bivša prvaka, Rashadom Evansom i Mauriciom Ruom, a obojicu je završio u prvoj rundi. Rezultat tako uvjerljivijih nastupa je deveto mjesto na ljestvici i ova sjajna prilika napasti drugog borca kategorije.

Moncton je kanadski grad na istoku te države, gotovo na obali sjevernog Atlantika te ima 71.000 stanovnika, a ovim će putem po prvi puta ugostiti UFC event. Ujedno je u pitanju jedan od najmanjih gradova u kojem je UFC organizirao svoju borilačku priredbu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI