Vlasnik ATT-a tvrdi da je 2 puta pokušao kupiti UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.07.2015 10:01h Autor:

Dan Lambert

Šire gledateljstvo je vlasnika American Top Teama, Dana Lamberta, upoznala upravo ove godine kada se počela emitirati posljednja (21.) sezona The Ultimate Fightera u kojoj se njegov gym borio protiv opakih rivala – Blackzilliansa.

No, većina MMA fanova vjerojatno nije znala zanimljiv podatak koji je Lambert podijelio s njima gostujući u emisiji Ariela Helwanije "The MMA Hour". On tvrdi da je dva puta pokušao kupiti UFC, ali se stvari nisu uspjele realizirati do kraja. To se dogodilo 2001. godine kada je kompanija vrijedila znatno manje nego danas kada se procijenjuje u milijardama dolara. Stvari su bile toliko ozbiljne da je vlasniku SEG-a (kompanije koja je tada bila u vlasništvu UFC-a) platio depozit koji, navodno, nikada nije dobio natrag. Ipak, tvrdi da ne žali za propuštenom prilikom jer su vlasnici braća Fertitta odradili nevjerojatan posao koji svima ide u prilog. Drugi put je kompaniju pokušao kupiti od Fertitta jer su se prije TUF-a mučili da bi firmu osovili na noge.

"Mislim da borci, menadžer i fanovi mogu biti oduševljeni načinom na koji se sve odvilo i da je kompanija završila u rukama ljudi koji su je na kraju kupili. Uložili su mnogo novca i progutali su milijune gubitaka prije nego se stvar okrenula. Sada kada gledate koliko obitelji živi od ove kompanije, i to jako lijepo, jasno je da se dogodila prava stvar", otkriva Lambert i dodaje:

"Da sam ja uspio u naumu, UFC bi ostao malen, vrlo vrlo malen. Ja sam samo htio da se potpuno ne ugasi. Htio sam da se moji borci mogu negdje natjecati."

Iako nikada nije dobio natrag svoj depozit od Bob Meyerowitza, čovjeka koji je bio jedan od osnivača UFC-a i vlasnik tvrtke do 2001, njegov klub se danas natječe u The Ultimate Fighteru. S Meyerowitzem je dugo vremena bio na sudu.

"To je bila prava katastrofa, ali na kraju se sve riješilo na najbolji mogući način", zaključio je Lambert.

Braća Fertitta su UFC platili oko 40 milijuna dolara.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI