Vladimir Putin ugostio Khabiba

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.10.2018 00:23h Autor:

Vladimir Putin, Abdulmanap i Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov i njegov otac Abdulmanap ugošćeni su od strane ruskog predsjednika, Vladimira Putina.

Povodom pobjede u najvećoj UFC borbi u povijesti te promocije slobodne borbe, predsjednik Rusije i možebitno najmoćniji čovjek starog kontinenta, Vladimir Putin, ugostio je UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova. S Khabibom je bio njegov otac, Abdulmanap.

U trenucima dok je novinarima još uvijek bilo dozvoljeno biti u prostoriji, Putin je Khabibovog oca zamolio da ne bude previše oštar po pitanju kažnjavanja zbog incidenta koji je napravio, kada je nakon borbe napao Dillona Danisa.

“Zamoliti ću tvog oca da ne bude previše strog po pitanju kazne, jer ipak si ostvario svoju glavnu misiju, zasluženo i neupitno”, rekao je Putin u obraćanju Khabibu, dok je Abdulmanap sjedio sa strane i sve slušao.

Putin je čak pokušao dati i duhovit komentar na Khabibov izlazak iz kaveza i skok prema Danisu.

“Kada bismo bili napadnuti izvana, ne samo ti nego svi, mogli bismo svi skočiti na taj način. No, bolje da nikada ne dođe do takve situacije”, rekao je Putin, izmamivši osmjehe novinara. O čemu su razgovoarali nakon što su pripadnici medija napustili prostoriju, možda ćemo saznati od Khabiba kada se napokon obrati javnosti.

Inače, vjerojatno se sjećate situacije s finala svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi. Tada je Conor McGregor na Instagramu objavio fotografiju s Putinom, uz komentar kako je njegov gost. Iako borba tada još uvijek nije bila ugovorena, Khabib nije bio u blizini Putina i Conora, iako je također bio na stadionu, no u loži na drugom dijelu tribine.

Ovog puta je Putin iskoristio priliku među prvima čestitati svom sunarodnjaku, odnosno ponosno stati uz pobjednika.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI