Vitor Belfort se službeno umirovljuje nakon nedjeljne borbe

UFCIZDVOJENA VIJEST 11.01.2018 19:46h Autor:

Vitor Belfort

Nastup u sunaslovnoj borbi nedjeljnog UFC Fight Nighta 124, biti će i službeno posljednji u karijeri jednog od najvećih brazilskih MMA boraca, Vitora Belforta. Danas je to i službeno potvrdio.

Čini se kako je time Belfort i službeno odustao od ideje za osnivanjem lige veterana, odnosno promocije gdje bi se MMA veterani borili međusobno, odnosno gdje bi i dalje mogli nastupati bez rizika koje donose borbe protiv mladih boraca u naponu snagu. Prioritete je ipak poslagao drugačije, odlučio je pokrenuti svoj posao te potpuno miran napušta natjecateljski dio sporta, nakon što se profesionalno borio čak 21 godinu.

“Ovo je moja posljednja borba i nakon nje moje tijelo odlazi na zasluženi odmor. Ukratko, to je to. Mislim da sam napravio i više nego dovoljno da mirno mogu napustiti sport. Ponekada pogledam unazad i sam sebi govorim kako je ludo što se još uvijek bavim ovime. Zahvalan sam na svemu, ali vrijeme je za odmor. Imam drugih stvari u životu, pokrenuo sam vlastiti posao, vlastiti trening sistem i od toga namjeravamo napraviti franšizu. Želim napustiti sport na pravi način i jednako tako na pravi način ostati u sportu. Treba znati kada je vrijeme za započeti, ali i kada je vrijeme za stati. Ja sam to zaključio”, rekao je Belfort u svom službenom obraćanju novinarima, kojim je potvrdio kako će mu nastup protiv Uriaha Halla biti posljednji u uspješnoj karijeri.

U njoj je ostvario 26 pobjeda i 13 poraza, uz jednu poništenu borbu. S punih 20 godina osvojio je UFC 12 teškaških turnir, a uz najbolju svjetsku promociju ostao je vezan do kraja karijere, iako je u međuvremenu imao izleta u Pride, Strikeforce, Cage Rage i Affliction. 2004. godine postao je UFC prvak poluteške kategorije pobjedom nad Randyem Coutureom, ali je taj isti pojas u revanšu odmah izgubio. Imao je veliki rivalitet s Wanderleiem Silvom, kojeg je nokautirao 1998. godine, ali nevjerojatno je kako se njihov revanš nije uspio organizirati, unatoč više raznih pokušaja. Sport napušta tri mjeseca prije 41. rođendana.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI