Vitor Belfort prošao tri nenajavljena doping testa!

UFCIZDVOJENA VIJEST 08.01.2015 16:16h Autor:

Vitor Belfort

Atletska Komisija Nevade (AKN) i dalje nastavlja nenajavljeno testirati Vitora Belforta usprkos činjenici da će se njegova sljedeća borba održati u Kaliforniji.

Prema riječima direktora AKN, Boba Bennetta, Komisija je već tri puta testirala Vitora te je Brazilac svaki put bio čist. Bennett je najavio da će AKN nastaviti provoditi nenajavljene testove na Belfortu.

"Vitor i njegova supruga su bili izuzetno profesionalni, uljudni i prijateljski nastrojeni za vrijeme testiranja", rekao je Bennett. "Oni su besprijekorni profesionalci."

AKN je u srpnju Vitoru Belfortu izdala dozvolu za nastup u Nevadi pod tri uvjeta: da se ne natječe prije prosinca, da sljedeća njegova borba mora biti u Nevadi i da mora surađivati kod nenajavljenih doping testova bez obzira gdje se nalazio.

"Objasnit ću ti moju perspektivu s pozicije povjerenika Komisije", rekao je Belfortu na saslušanju povjerenik Atletske Komisije Nevade Anthony Marnell. " Mi ćemo te testirati cijelo vrijeme dok god se ne umiroviš. Smatram da bi mi trebali biti oko tebe dok god ne prekineš karijeru."

Izvršni povjerenik Atletske Komisije Kalifornije, Andy Foster, je u listopadu rekao da je planirao testirati Belforta tri do 5 puta prije borbe kao i na noć borbe.

Foster je u srijedu izjavio za MMAFighting.com da trenutno unisono rade s AKN te da ne vidi potrebu da dvije komisije obavljaju isti posao te da će Atletska Komisija Kalifornije preuzeti testiranje Belforta kad Nevada odluči da Brazilca više neće testirati.

"Neću dozvoliti da se bori s nekim sve dok nisam uvjeren da će u čist ući u oktogon", rekao je Foster. "Mislim da Bob obavlja izvrstan posao s testiranjem."

Foster je dodao da je Atletska Komisija Kalifornije testirala Chrisa Weidmana i da je prošao test.

Chris Weidman će braniti pojas prvaka u srednjoj kategoriji protiv izazivača Vitora Belforta na eventu UFC 184 koji će se održati 28. veljače u Los Angelesu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI