Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Visoki dužnosnik UFC-a: Komisija je pogriješila u slučaju Nicka Diaza! | Fight Site

Visoki dužnosnik UFC-a: Komisija je pogriješila u slučaju Nicka Diaza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.10.2015 14:30h Autor:

Nick Diaz

Petodišnja suspenzija zbog Nicka Diaza pozitivnog testa na marihuanu šokirala je svijet. I dok su obožavatelji i borci uglavnom izrazili podršku Diazu, UFC je šutio.

Sada se o slučaju oglasio i Jeff Novitzky, čovjek koji je zadužen za provođenje UFC-ovog novog antidoping programa. U intervjuu za BloodyElbow Novitzky je kritizirao odluku Atletske komisije iako smatra da su njihovi motivi ispravni.

"Mislim da je Komisiji doista stalo do zdravlja naših sportaša i da su zato zauzeli tako strogi stav u antidoping svijetu. Mislim da pokušavaju napraviti pravu stvar. Oni se nalaze u nepovoljnom položaju jer je antidoping područje koje je teško kontrolirati. Njihovi se povjerenici i u najboljem slučaju time bave tek polovično. Bobu Bennetu, izvršnom direktoru koji se na dnevnoj bazi bori protiv dopinga, to je tek manji dio cjelokupnog posla koji obavlja. Ja se bavim antidopingom već 13 godina i još uvijek neprestano učim i borim se sa svim zamršenostima tog područja. Teško je to područje i zahtjeva savršenost u rješavanju problema, ipak, mislim da komisija ovaj slučaj nije riješila savršeno. Prema mom mišljenju napravili su pogrešku", izjavio je Novitzky.

Teško je u ovom trenutku reći hoće li Diaz, ali i čitav sport, dočekati pravdu u rješavanju ovog slučaja, ali ovakve izjave bitnih ljudi kao što je Novitzky sigurno su pravi korak u tom smjeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI