(VIDEO) Zavirite u povijest! Pogledajte kompletni prvi UFC-ov event iz 1993. godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.05.2019 22:14h Autor:

UFC 1

12. studenog 1993. godine dogodilo se ono bez čega našeg portala danas ne bi postojalo i zbog čega ste svi vi ovdje i čitate ga. Dogodio je prvi UFC event. Pogledajte snimku cijele priredbe održane tog dana u Denveru.

Ideja Roriona Gracie i Arta Daviea zaživjela je u djelo. Mjesec i pol dana nakon što su Japanci odradili nešto slično s Pancraseom, a na temeljima brazilskog Vale Tuda, održan je prvi Ultimate Fighting Championship turnir. Okupljeno je osam boraca, majstora različitih vještina, u turnir koji će dati samo jednog pobjednika. Onog koji će otići kući s 50.000 dolara.

Tako je ukratko bilo opisano ono što se tog dana dogodilo. Na sličan način se i event reklamirao, s ciljem prodaje ulaznica i prijenosa putem TV servisa. Na kraju se u dvoranu natiskalo 7800 ljudi, a 86,000 njih zainteresirano je kupilo prijenos s ciljem da vide nešto novo u svijetu borilačkog sporta.

Pravila još nisu bila niti blizu današnjima, kavez je samo naoko podsjećao na današnji, a niti oprema nije bila kao danas. Rukavica jednostavno nije bilo. Nije bilo niti rundi, borbe su trajale dok sudac ne prekine ili jedan borac putem tapkanja ne preda. U takvim uvjetima dogodilo se još nešto što je također usmjerilo MMA prema onome što je danas. Turnir je osvojio Royce Gracie i to vještinom kojom je puno snažnije i veće ljude od sebe uspijevao dovesti do toga da nema drugog izbora nego predati se.

UFC je na svom Youtube kanalu podijelio snimku tog eventa, a na vama je da u istoj uživate! Ovo je povijest, ovo je lektira!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI