(VIDEO) Zavirite u Nasukawine pripreme za RIZIN: Ima stil sličan Lomačenku, pet profesionalnih mečeva i bit će svjetski prvak u boksu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.12.2018 15:05h Autor:

Tenshin Nasukawa

Rizin je izbacio novu epizodu iz Confessions serijala koja prati Tenshina Nasukawu i Floyda Mayweathera Jr-a uoči njihovog ekshibicijskog meča koji se održava 31. prosinca u Japanu.

Dokumentarac je zavirio u trening kamp 21- godišnjeg kickboxing talenta koji se za 3 runde boksa protiv neporažene legende Mayweathera priprema s prvakom u tri kategorije i jednim od najboljih boksača lake kategorije na svijetu- Jorgeom Linaresom.

“Linares je brz i donosi tonu pritiska”, rekao je Nasukawa. “Vidim i učim nove stvari od njega- lažne napade, udarce, timing. Učim te tehnike tijekom sparinga i pokušavam ih usvojiti.”

Linares je nahvalio mladog Tenshina i vjeruje da Japancu ne treba puno iskustva da postigne veliki uspjeh u profesionalnom boksu.

“Jako je dobar”, rekao je Linares. “Posjeduje brzinu i lijevi cross mu je dosta snažan. Ako se počne baviti boksom brzo će postati svjetski prvak. Treba mu možda pet profesionalnih mečeva i bit će prvak svijeta. Uopće ne sumnjam u to. Najbolji boksač u Japanu je Naoya Inoue. On je očito najbolji. Ali da Tenshin boksa protiv njega mogao bi se nositi s njim. On je isti kao Inoue, fantastičan je borac.”

Posljednji poraz Linares je doživio od, po mišljenju većine, najboljeg boksača na svijetu neovisno o kategoriji- Vasila Lomačenka na čiji stil borbe ga podsjeća Nasukawa.

“Linares mi je rekao da imam stil sličan Lomačenku”, objasnio je Nasukawa.”Rekao je da ga moje bočno kretanje i brzi udarci podsjećaju na njega, no ne znam koliko je ozbiljno to mislio. Pozvao me da mu budem sparing partner sljedeći put kada se bude borio protiv Lomačenka.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI