Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
VIDEO: Zašto je Lombard diskvalificiran u meču protiv Dollowaya? | Fight Site

VIDEO: Zašto je Lombard diskvalificiran u meču protiv Dollowaya?

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.03.2018 12:14h Autor:

Screenshot

Nekoć smatran najboljim borcem srednje kategorije na svijetu, danas pomalo zaboravljeni Kubanac Hector Lombard je protekli vikend također nastupio na UFC-u 222 i to protiv protiv C.B. Dollawaya.

Doduše, Lombarda i Dollowayja, dvojicu UFC veterana i velikana, smo gledali u uvodnom programu, daleko od glavnih reflektora MMA javnosti. Razlog je taj što je do ovog dvoboja bivši Bellatorov prvak imao četiri poraza u nizu i pet mečeva bez pobjede, a Dolloway je imao tek jednu pobjedu u posljednja četiri nastupa. Nažalost, sjajan meč je završio neslavno, završetkom s kakvim niti jedan od ova dva borca ne može biti zadovoljan.

Što se dogodilo? Točno na kraju prve runde kojom je dominirao Lombard, Dolloway je bacio jedan udarac nogom na što je Lombard vratio klasičnom ručnom kontrom “1,2”. Drugi, udarac, lijevi direkt, je bačen nakon sudačkog gonga, a bio je toliko snažan i precizan da je na leđa bacio Dollowayja.

Amerikanac niti nakon pauze koju su mu dali liječnici i ostali službenici Komisije, nije bio spreman za nastavak. Službena tijela su dugo vijećala da bi zaključili kako je meč završio diskvalifikacijom Lombarda, a pobjedom Dollowaya. Veliko je to razočarenje za bivšeg Bellatorovog prvaka koji je uoči ovog meča promijenio kamp te se pridružio UFD Gymu u Duesseldorfu, dvorani našeg sjajnog Roberta Soldića.

“Bio sam usred akcije. Znate, izmjenjivali smo udarce. On je bacio udarac nogom, ja sam vraćao. Gledajte ovo je borba. Ako sudac ne stane između vas i kaže stop, kada si u akciji i kada netko na tebe baci udarac nogom, ja uvijek vraćam s 1,2 kombinacijom. Sudac nije stao između nas i nije rekao ništa”, izjavio je razočarani Lombard nakon meča i petog poraza zaredom.

I zaista, teško je pronaći opravdanje za diskvalifikaciju s obzirom da prema pravilima sudac mora rukom ili tijelom stati između boraca kada gong označi kraj runde. Tek kada to učini i kaže “stop”, runda je i službeno gotova. Snimka jasno pokazuje da je Lombard refleksno bacio kombinaciju kao kontru na udarac nogom koji je primio. A sudac je očigledno zakasnio. Nema sumnje da je Lombard bacio udarac nakon gonga, no jednako tako je neosporno da ga je bacio refleksno, a ne namjerno.

“Od početka sam govorio da se on jednostavno nije želio boriti. Nije htio nastaviti. Mi smo borci, bio sam u takvoj situaciji i ranije. Ustaneš se i ideš dalje. A on je pričao, hodao, a nije nastavio. Da je htio nastaviti, nastavio bi”, tvrdi Kubanac. koji je najavio i službenu žalbu koju će podnijeti  zajedno sa svojim novim timom koji je u Las Vegasu predvodio naš stručnjak Ivan Dijaković.

“Volio bih odraditi revanš. Znam da me sigurno neće pobijediti, ali sada je odluka na njemu i na UFC-u. Što god oni žele napraviti. Ja bih se volio ponovno brzo boriti”, objašnjava 40-godišnji Lombard.

U videu ispod teksta možete pogledati pregršt jako sličnih primjera koji su se dogodili u velikim i bitnim UFC mečevima nakon kojih nije uslijedila diskvalifikacija.

Ronda Rousey je pogodila lijevim krošeom Holly Holm debelo nakon kraja runde bez ikakvih posljedica, Jose Aldo je doslovno nokautirao Chada Mendesa nakon sudačkog gonga, a Claudia Gadelha je s lošim namjerama udarila Joannu Jedrzejczyk mnogo nakon što je sudac označio kraj runde.

Primjera ima još, a najdrastičniji je onaj u dvoboju za pojas inauguralne prvakinje u ženskoj perolakoj kategoriji između Holly Holm i Jermaine De Randamie. Tada je Nizozemka u nekoliko navrata zaboravila na gong, no na kraju su je suci još nagradili pobjedom i UFC pojasem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI