(VIDEO) White ponovno napao Helwanija: “Tko je on jebeno da bi propitkivao što UFC radi?”

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2019 13:10h Autor:

Dana White i Ariel Helwani (Facebook)

Predsjednik UFC-a Dana White i najbolji MMA novinar današnjice Ariel Helwani nisu u najboljim odnosima. Ne radi se o posebnoj tajni, s obzirom da je njihov dugogodišnji sukob u nekoliko navrata punio naslovnice borilačkih portala.

No, mnogi su mislili da će dolaskom UFC-a na ESPN sukob popustiti jer je Helwani nedavno postao njihovo prvo reportersko MMA ime uz Chaela Sonnena. To se ipak neće dogoditi sudeći prema onome što je jučer izašlo iz usta predsjednika UFC-a White.

On je u kratkom intervjuu za TMZ napao Helwanija upitavši novinara: “Tko je jebeno Ariel Helwani da bi propitkivao bilo što, što mi činimo?”.

Možda najbolji i najnagrađivaniji MMA reporter današnjice kojem je to posao – trebao bi glasiti odgovor čovjeka iza kamere koji je izostao. Tu White nije stao s žestokim napadom.

“Boli me k… što Ariel Helwani misli! Tko je on? Mislim da smo odradili prilično dobar posao u proteklih 20 godina. Boli me k… što on misli, ili što bilo tko drugi misli, kada već govorimo o tome.”

Zašto se predsjednik UFC-a tako uzrujao? Tema je prvi popis borbi elitne promocije na ESPN+ platformi, koji ćemo ovog vikenda pratiti iz američkog Brooklyna. A na njemu su Rachael Ostovich i Greg Hardy – nedavna žrtva nasilja i osuđeni, kontroverzni nasilnik. Helwani je tu vidio problem i na to je upozorio gostujući u ESPN-ovoj legendarnoj emisiji “Fist Take”.

“Mislim da je odluka da njih dvoje bude na istom popisu borbi, odluka bez ikakvog sluha za situaciju. I to najblaže rečeno”, izjavio je Helwani koji smatra da postoji previše evenata u godini da bi žrtva nasilja i osuđeni nasilnik bili na istoj priredbi.

UFC je odlučio drugačije. Kao što je White rekao u intervjuu za TMZ, oni to tako nisu vidjeli i ne vide nikakav problem u čitavoj situaciji. Ranije je predsjednik UFC-a izjavio i da je sama Ostovich inzistirala da bude na ovom popisu borbi.

To nije jedini zanimljiv kut gledanja na ovaj jučerašnji napad Whitea na Helwanija. Naime, UFC je u prošlosti stopirao angažiranje Helwanija i od strane FOX Sportsa, ali i od strane Showtime televizije, na projektima na kojima su i oni sudjelovali. Ovaj put to očito nisu uspjeli učiniti jer čitav ESPN-ov popratni MMA program sada ovisi direktno o njihovoj prvoj zvijezdi i prvom reporteru – Arielu Helwaniju. Bit će zanimljivo pratiti odnos ESPN – UFC – Helwani je već sada možemo s velikom sigurnošću reći –  to neće ići glatko…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI