Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
(VIDEO) UFC predstavio novi šampionski pojas | Fight Site

(VIDEO) UFC predstavio novi šampionski pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2019 17:50h Autor:

screenshot

UFC je službeno predstavio novi pojas prvaka, čiji će prvi vlasnik postati Henry Cejudo ili TJ Dillashaw, pobjednik sutrašnje borbe za titulu muha kategorije. Pogledajte kako on izgleda, što predstavlja koji njegov dio, ali i koje novine on donosi.

Novi UFC pojas predstavlja jednu potpuno novo budućnost za promociju i to ne samo svojim dizajnom. Naime, ovaj pojas donijeti će i neka nova pravila u vezi njegovih vlasnika. U startu je pojas sam po sebi vrjedniji od prethodnog, čemu ponajviše pridonosi to što je logo promocije napravljen od čistog zlata. Ispod loga se nalazi tekstura u obliku Octagona, odnosno 25 linija koje predstavljaju 25 godina promocija. A to je samo mali dio onoga što ovaj pojas donosi.

Vjerojatno najvažnija novina je ta da prvaci više neće dobivati pojaseve pri svakoj pobjedi u borbi za titulu. Nakon što ga osvoji, prvak dobiva svoj pojas, na kojeg će biti uneseno njegovo ime i kategorija u kojoj ga je osvojio. Taj pojas automatski postaje njegovo vlasništvo te ga on nakon toga može nadograđivati. Iznad njegovog imena biti će zastava države koju predstavlja, dok se oko toga nalazi oktogon. Svaki od njegovih osam kuteva sadrži  kamenčić, a svakom obranom titule će se jedan sivi kamenčić mijenjati onim crvene boje. Pokraj crvenog kamenčića biti će ugravirani datum i mjesto gdje je pobjeda ostvarena.

Na centralnom dijelu pojasa nalazi se osam zastava, koje predstavljaju osam prvih država koje su dale UFC prvaka ili prvakinju. To su SAD, Kanada, Brazil, Nizozemska, Irska, Velika Britanija, Poljska i Bjelorusija. S desne strane nalazi se logo unutar oktogona, a u njegovim kutevima osam novih kamenčića. Naravno, tu će se crveni kamenčići pojaviti ukoliko vlasnik pojasa upiše više od osam uspješnih obrana. Kako sve to izgleda možete provjeriti na stiliziranoj fotografiji ispod videa kojim je pojas predstavljen.

Sviđao vam se izgled pojasa ili ne, on ovim promjenama svakako dobiva više na svojoj vrijednosti. Nama se također sviđa što prvaci više neće gomilati svoje pojaseve nego će dva ili više moći imati samo ukoliko dođe do titule u dvije različite divizije, dok nije navedeno što će biti u slučaju da prvak izgubi naslov pa ga s vremenom vrati. Slijedi li tada novi pojas ili isti nastavlja graditi ovog kojeg već ima? To ćemo vjerojatno saznati s vremenom.

Pogledajte kako pojas izgleda i na koji ga je način UFC putem svom Youtube kanala predstavio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI