(VIDEO) UFC počastio s nova dva dokumentarca! Pogledajte kako je nastao šampionski pojas i kakva se borba vodila za mjesto u TV programu

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.05.2019 10:47h Autor:

screenshot

UFC nastavlja seriju objavljivanja sjajnih dokumentarnih uradaka na svom Youtube kanalu. Nakon što smo saznali kako je nastao UFC Octagon i tko je bio prvi MMA tim, sad imamo priliku upoznati proces nastanka UFC pojasa prvaka, kao i to kakva se borba vodila za pravo emitiranja UFC-a na televiziji.

Prve četiri UFC-ove priredbe, pobjednici turnira bivali su nagrađeni medaljama. Nakon toga je osnivač promocije, Art Davie, odlučio kako svojim prvacima želi priuštiti nešto više. Prošlo se kroz nekoliko prijedloga dok izbor nije pao na pojas. Prva dva dodijeljena su na petoj priredbi.

Prvi UFC “superfight” pojas danas se nalazi kod kolekcionara u New Yorku, kojeg su posjetile kamere. Tamo se nalazi i još jedna vrijednost. Ugovor potpisan između Arta Daviea i Joea Marshalla, umjetnika koji je dizajnirao i stvorio prvi pojas. Unaprjeđenje pojasa djelo je Davea Millicana, koji s razlogom nosi nadimak “Ace of Belts”. On je također nešto rekao u ovom filmiću.

Prva velika bitka koju je UFC vodio bila je oko toga kako borbe u kavezu predstaviti kao sport i kako istima pronaći mjesto na televiziji. A po tom pitanju protivnika je bilo gomila. I to ne samo u SAD-u. Već je priredba u Puerto Ricu, održana u veljači 1996. godine, dovela do ogromnog interesa fanova, ali i osuda javnosti. Borci su se bojali da bi nakon eventa mogli čak i završiti u zatvoru. UFC je srećom imao sve veću podršku fanova. No, eventom u Puerto Ricu borba je zapravo tek počela.

Ova zanimljiva tema i cijeli proces osiguravanja UFC-ovog mjesta na televiziji u svakom domu, obrađena je kroz 25 minuta vrhunskog povijesnog sportskog sadržaja.

UFC će još idućih dvadesetak dana objavljivati svaki dan po jedan dokumentarac nastao u sklopu prošlogodišnje 25. godišnjice promocije. Do sada su se isti nalazili na Fight Pass servisu, da bi sad bili podijeljeni s cijelim svijetom. Raspored objavljivanja pogledajte OVDJE.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI